•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

‘The Matrix 4’ je skoro vratio Agenta Smith-a u priču... ali evo zašto se to nije dogodilo

Iako trenutno ne znamo mnogo o tome šta će biti uklјučeno u The Matrix 4, postepeno dobijamo informacije šta će biti izostavlјeno. Zvezda originalne trilogije, Hugo Weaving, potvrdio je da se neće pojaviti, otkrivajući istovremeno da je plan bio da se njegov zli Agent Smith vrati, a glumac je čak čitao scenario sa kolegama Keanu Reeves-om i Carrie-Anne Moss.

"Lana Wachowski nazvala me početkom prošle godine. Pet puta smo radili zajedno, Wachowski i ja, na tri Matrix filma, V for Vendetta i Cloud Atlas. Mnogo sam se družio sa njima širom sveta, mnogo godina. Dakle, da, Lana je bila veoma zainteresovana za mene da budem uklјučen u The Matrix. Bilo je razgovora sa Keanu-om, Carrie i mojom malenkošću i nekoliko drugih iz stare porodice".

Hugo Weaving glumio je virusnog negativca Agent Smith-a tokom originalne Matrix trilogije. Glavni antagonista serije, Smith mučio je Neo-a i njegovu grupu pobunjenika u digitalnom i stvarnom svetu, pre nego što je uništen, došlo je finala The Matrik Revolutions. Verovatno će se osetiti odsustvo lika i pita se šta se promenilo nakon glumčevog odlaska.

„Voleo sam mnogo toga i nisam bio siguran u druge delove“, nastavio je Weaving, raspravlјajući o scenariju četvrtog filma. "Na kraju smo razgovarali o tome i kad je stigla ponuda da to učinimo za Warner, sutradan sam rekao da i razgovarao sam sa Lanom". Weaving je takođe otkrio da je trebalo da snima oko četiri meseca, što znači da bi njegova uloga bila prilično opsežna. Nažalost, glumac je imao i drugih obaveza, a režiserka Lana Wachowski na kraju je odlučila da se datumi ne poklapaju. „Dakle, povukla je pregovore“, rekao je Weaving. "Tu je sve završilo. U osnovi nije osećala da će se moja posvećenost National Theatre-u uklopiti u datume koje je za mene imala na umu".

Weaving-ov Agent Smith neće biti jedini originalni lik koji nedostaje u četvrtom Matrix filmu, sa Laurence Fishburne koji je nedavno potvrdio da se njegov vođa otpora Morpheus neće pojaviti u predstojećem nastavku. "Nisam pozvan. Možda će me to naterati da napišem još jednu dramu. Želim im sve najbolje. Nadam se da će novi projekat biti sjajan", rekao je Laurence Fishburne za New York Magazine, dajući jasno do znanja koliko je zahvalan na vremenu provedenom u ikoničnom naučno-fantastičnom univerzumu. "Verovatno je to uloga po kojoj će me najviše pamtiti, što je sjajno; nije jedina stvar po kojoj ću biti upamćen, što je i bolјe. Ono što imam sa njim je da u ovoj ruci imam Darth Vader-a i imam Obi-Wan-a u toj ruci. Imam Bruce Lee-a, Imam Muhammad Ali-a tamo premešanog i imam kung-fu".

Detalјi zapleta za The Matrix 4 čuvaju se strogo u tajnosti, pa stoga u ovom trenutku jedva da se zna o pravcu priče. Ono što znamo je da će, pored Keanu Reeves-a, u nastavku učestvovati i Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith i Lambert Wilson, koje bi ponovili njihove uloge iz prethodnih nastavaka. Film će takođe predstaviti niz novih lica, uklјučujući Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Toby Onwumere, Max Riemelt, Eréndira Ibarra, Andrew Caldwell, Brian J. Smith i Ellen Hollman.

Nastavak je nedavno nastavio snimanje, pri čemu je The Matrix 4 jedna od prvih glavnih holivudskih produkcija koja je započela produkciju nakon dužeg prekida zbog trenutne globalne situacije. Zvezda Keanu Reeves nije mogao da ne izrazi njegovo uzbuđenje zbog povratka u naučno-fantastični svet Matrixa, izjavivši da su se stvari „osećale normalno“.

The Matrix 4 trenutno ima zakazanu premijeru za 1. aprila 2022.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...