•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Žikina dinastija" dobija nastavak: U pripremi film "Luda godina"

Kultni filmski serijal "Lude godine", poznatiji kao "Žikina dinastija", posle skoro 30 godina dobija nastavak. U planu je snimanje 11. filma franšize, koji će predstavljati nastavak, ali i neku vrstu reboot-a ovog serijala, pod nazivom "Luda godina".

U fokusu novog filma nalazi se Žikin unuk Miša, kojeg će ponovo tumačiti Nikola Kojo. On je sada otac dvojice dečaka, od kojih je jedan na pragu "ludih godina", odnosno tinejdžer.

Scenario za film napisala je Milena Marković, a režiju potpisuje Milan Konjević, dok je produkcija Talking Wolf Productions.

"Projekat 'Luda godina' je nastavak, ali i neka vrsta reboot-a filmske franšize 'Žikina dinastija', koja kod domaće publike ima kultni status… Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija u kojima se nađu. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici, već podstiče njen angažman, čime se izdvaja i kao jedan od retkih filmova repertoarskog karaktera koji ima potencijal za edukaciju publike", obrazložila je komisija Filmskog centra Srbije.

Filmski serijal "Lude godine" počeo je još 1977. godine filmom sa istim nazivom. Usledili su nastavci – "Došlo doba da se ljubav proba" (1980), "Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi" (1981), "Kakav deda takav unuk" (1983), "Idi mi, dođi mi" (1983), "Šta se zgodi kad se ljubav rodi" (1984), "Žikina dinastija" (1985), "Druga Žikina dinastija" (1986), "Sulude godine" (1988) i "Žikina ženidba" (1992).

Iako svaki film ima svoj naziv, celi serijal je poznatiji pod imenom "Žikina dinastija", zbog među publikom najpopulrnijeg lika, Žike Pavlovića, koga je odigrao maestralni Dragomir Bojanić Gidra. Kada je on preminuo 1993. godine, serijal je prekinut.

"Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na YouTube poznata današnjoj publici, čak i mladoj, pa se može očekivati da ovaj film generiše veliko interesovanje", navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.

Komisija je podržala i filmove "Plavi safir" reditelja Marka Jocića i Andrije Miloševića (22,5 miliona), i "Brod budućnosti" reditelja Jovana Arsenića (20 miliona dinara).

(Telegraf.rs)

Podeli:



Preporucujemo