•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Čuvena rečenica "I tata bi sine" uopšte nije trebala biti u filmu

Jedan od najpopularnijih filmova jugoslovenske kinematografije je sigurno film “Ko to tamo peva”. Iako je snimljen 1980. godine, replike iz ovog ostvarenja Slobodana Šijana prepričavaju se i danas. Posebno ona legendarna “I tata bi sine” koju izgovara slavni Pavle Vuisić.

Retki znaju da se ova čuvena replika nije ni trebala naći u tom filmu.

Božidar Bota Nikolić, koji je bio direktor fotografije popularnog filma, otkrio je jednom prilikom da je ta ljubavna scena u kojoj se izgovara čuvena replika u kojoj glume Neda Arnerić i Slavko Štimac, ubačena naknadno u film.

“Snimao sam sa Zoranom Čalićem film “Kakav deda, takav unuk”, koji je pogledalo pola miliona ljudi. Predložio sam Kovačeviću i Šijanu da vidimo što to ljudi zapravo vole i žele da gledaju. Moj su predlog odbili. Otišao sam u bioskop i primetio kako ljubav privlači publiku. Tada sam Dušku rekao da u scenario filma “Ko to tamo peva” moramo ubaciti ljubavnu scenu. On je kreirao lik Nede Arnerić i Slavka Štimca. Duško je tako tek posle napisao i onu čuvenu rečenicu: ‘I tata bi sine’. Pre nje, ljubavi nije bilo u našem filmu”, rekao je tada Bota Nikolić.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...