•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zoolander (2001)

“Zoolander” je američka satirična komedija iz 2001. godine koju je režirao Ben Stiller i glumio u njoj.

Dobronamerni i naivni Derek Zoolander (Ben Stiller) je svrgnut sa modnog trona od strane zvezde u usponu Hansel-a (Owen Wilson), a njegova reputacija je dalje poljuljana negativnim člankom koji je napisala novinarka Matilda Jeffries (Christine Taylor). Nakon ubistava troje manekena i cimera iz stana gasom, Derek najavljuje svoje povlačenje iz sveta mode i pokušava da se pomiri i usaglasi sa svojim ocem Larry-jem (Jon Voight) i braćom koja rade u rudniku. Derek-ove nesvakidašnje metode da čine smešnim rudarom, izrodom iz porodice koja ga odbija od sebe.

U međuvremenu, modni mag Jacobim Mugatu (Will Ferrell) i modni agent Maury Ballstein (Jerry Stiller) su angažovani od strane modne industrije da pronađu modela koji može imati toliko ispran ozak da ubije premijera Malezije kada za to primi naređenje.

Matilda se udružuje sa Derek-om, koji gubi u modnom šou na pisti kada ga pobedi novi maneken Hansel. Sudija je David Bowie. Matilda prima još jedan anonimni telefonski poziv za koji se ispostvalja da potiče od modela J.P. Prewett (David Duchovny), koji im objašnjava da modna industrija stoji iza nekoliko političkih ubistava, a modeli čiji su mozgovi isprani će uskoro počiniti još jedno ubistvo.

Derek i Matilda odlaze u Hansel-ov dom gde njih dvojica izglađuju svoje nesuglasice, a Derek otkriva i da je zaljubljen u Matilda-u. Derek i Hansel provaljuju u kancelarije gde pronalaze dokaze o planu za buduće ubistvo.

Njihove dogodovštine i uzbudljive radnje se nastavljaju, a na samom kraju filma Derek i Hansel su napustili modnu industriju kako bi pokrenuli “The Derek Zoolander Center for Kids Who Can't Read Good and Wanna Learn to Do Other Stuff Good Too”. Derek i Matilda su prikazani kako su dobili sina koji se zove po ocu Derek Zoolander, Jr. i koji već ima svoj lični “modni pogled” po ugledu na svog oca.

Ova komedija će vas dovesti do suza, a njena radnja će vam sigurno držati pažnju i uživaćete u filmu.

Žanr:komedija
Godina:2001
Reziser:Ben Stiller
Scenario:Drake Sather, Ben Stiller
Uloge:Ben Stiller, Owen Wilson, Christine Taylor
Uzrast:R
Award:1 osovojena, 9 nominacija
Studio:MFP Munich Film Partners GmbH & Company I. Produktions KG
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu