•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Za ulogu u filmu ‘Bioshock’ su se svojevremeno takmičili tadašnji cimeri Eddie Redmayne i Jamie Dornan

Uprkos velikoj većini adaptacija video igara koje nisu posebno voljene kritički (lјubazno rečeno), one i dalјe uspevaju da privuku velika imena, a nedavno su otkrili i Fantastic Beasts zvezda Eddie Redmayne i Fifty Shades of Grey glavni glumac Jamie Dornan da su se kandidovali za ulogu u spornoj adaptaciji Bioshock-a. Dok su razgovarali o njihovom zajedničkom životu kao cimeri boreći se da nađu posao, Redmayne je potvrdio da su i on i Dornan bili na audiciji za istu ulogu u Bioshock-u.

"Pomalo mi je neprijatno što to iznosite javnosti, s obzirom na to da sam roditelјima govorio da idem u L.A. u januaru da bih pokušao da nađem posao. Ti i Andrew Garfield i ja smo slali poruke, pokušavajući da se setimo koje su to bile stvari. A jedna od njih je bila BioShock. Sećate se BioShock-a? Bili smo besni jedan na drugog dok smo to prolazili i takmičili se za istu ulogu".

Retro-futuristička pucačina u prvom licu smeštena u 1960., Bioshock pronalazi igrače koji kontrolišu glavnog junaka Jack-a nakon što mu se avion srušio u okean. Jack-a vode u podvodni grad Rapture, planiranu utopiju koja je bačena u destruktivan pad nakon otkrića ADAM-a, genetskog materijala koji može da se koristiti za davanje nadlјudskih moći. Serija video igara sadrži vrstu složene zavere koja se čini glavnom za realizaciju akcije uživo, a tokom godina postojali su čvrsti planovi da se film zasnovan na Bioshock-u dovede na srebrni ekran. Najbliže tome je bilo kada je film trebao da režira režiser filma Pirates of the Caribbean, Gore Verbinski, a premijer je planirana 2011. godine. Nažalost, projekat je otkazan 2009. godine, između ostalog i zbog budžetskih problema.

Nepoznato je za koju ulogu su se oprobali Eddie Redmayne i Jamie Dornan, ali malo je verovatno da je to bila manja uloga. Na kraju adaptacija se nikada nije ostvarila, ali je bilo koji od dvojice glumaca mogao pristojno da predvodi.

Razgovori o izlasku Bioshock-a na veliki ekran nastavlјaju se i danas, a zvezda Jack Quaid nedavno je ponudio njegovo vlastito angažovanje i izjavio da bi priča mogla da bude bolјe prilagođena seriji, a ne bioskopu. „Mislim da bi trebalo da naprave TV seriju od Bioshock-a“, rekao je glumac prošle godine. "(Samo) film je premalen... Mislim, bukvalno imam ovde osnovu za priču, ali ona tek bi trebalo da se razvije, i to nije mala priča već je doslovno ovo tek početak nečeg mnogo, mnogo velikog".

Za sada, Eddie Redmayne ima pune ruke posla sa raznim magičnim problemima zahvalјujući repriziranju uloge Newt Scamander-a u predstojećim Fantastic Beasts 3. Nastavak se trenutno snima u Velikoj Britaniji, a iako detalјi o zapletu ostaju u tajnosti, znamo da će se Redmayne-u pridružiti Jude Law kao Dumbledore, Ezra Miller kao Credence, Alison Sudol kao Queenie Goldstein, Dan Fogler kao Jacob Kowalski, Katherine Waterston kao Tina Goldstein i Mads Mikkelsen kao negativac Gellert Grindelwald. Kreator Harry Potter-a, J.K. Rowling, potpisuje scenario zajedno sa Steve Kloves-om, sa režiserom David Yates-om na čelu projekta. Fantastic Beasts 3 treba da se pojave u bioskopima 15. jula 2022.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...