•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Za ljubitelje crnog humora...

Donosimo vam još jednu listu filmova koje vrijedi pogledati, pogotovo ako ste ljubitelj crnog humora.

Listu deset najboljih crnih komedija sastavio je sajt popcrunch.com.

10. Grosse Pointe Blanke

Film reditelja Georgea Armitagea iz 1997.godine.

Prikazuje krizu profesionalnog ubice koji se vraća u svoj rodni kraj kako bi odradio 'posao' tačno na 10. godišnjicu mature.

9. After Hours

Film Martina Scorsesea iz 1985. prati glavni lik kroz njegovu najgoru noć u životu, kad sve krene po zlu. Od toga da nema dovoljno novca za vožnju podzemnom, preko samoubistva mlade žene, do toga da ga proganja rulja žedna krvi.

8. Being John Malkovich

Reditelj Spike Jonze i scenarista Charlie Kaufman u ovom su remek-delu spojili komičnost s najmračnijim i čudnim.

7. American Psycho

Hit-film iz 2000. u kome je Christian Bale uverljivo odglumio bogataša sa Manhattana čija poremećenost, koju uspešno krije od svojih kolega, eskalira u njegovim fantazijama.

6. Falling Down

Iako nije reč o najpoznatijem filmu Michaela Douglasa, može se reći da je ovo jedna od njegovih najboljih uloga. Film Joela Schumachera prikazuje glavnog junaka koji 'pukne' i postane 'opasan po život' nakon što poludi zbog svakodnevnih problema, poput gužve u saobraćaju.

5. About Schmidt

Crna komedija sa Jackom Nicholsonom iz 2002. u kojoj glumi penzionera udovca koji nakon što otkrije da ga je žena varala s prijateljem, odluči da ode na venčanje otuđene kćeri kako bi je odgovorio od braka.

4. Delicatessen

Postapokaliptična i nadrealistična crna komedija o stanodavcu koji povremeno priprema poslastice za stanare svoje zgrade. Dovoljno je spomenuti da je reč o kanibalizmu i da je jedan od reditelja filma Jean-Pierre Jeunet, koji je odgovoran za briljantnu Amelie.

3. Addams Family Values

Familija pokušava spasiti ujaka od žene koja je s njim samo zbog njegovog bogatstva. Osim zbog priče i crnog humora, film vredi pogledati i zbog glumačke ekipe: Raúl Juliá, Anjelica Huston, Christopher Lloyd i Christina Ricci.

2. The War of the Roses

Michael Douglas i Kathleen Turner u ovom rediteljskom delu Dannyja DeVita glume supružnike čija se ljubavna priča pretvori u pravu noćnu moru i nemilosrdnu bitku za imovinu.

1. Fargo

I kao šećer na kraju, film Ethana i Joela Coena, brutalna kriminalistička crna komedija Fargo o otmici koja pođe po zlu.

Nadamo se da vam se sviđa izbor.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....