•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zašto se Ian Malcolm nije vratio u filmu Jurassic Park 3?

Dr Ian Malcolm glumio je u prva dva nastavka filma Jurassic Park, ali taj lik je uočlјivo izostao za Park Jurassic III. Jeff Goldblum je portretisao lukavog matematičara i brzo postao omilјeni lik zbog njegovog zajedljivog dijaloga. Malcolm je bio jedini glavni lik koji se nije vratio za film iz1997. godine. The Lost World: Jurassic Park, umesto da sakupi ekipu zajedno i za treći film, samo su Sam Neill i Laura Dern reprizirali njihove uloge kao dr Alan Grant i dr. Ellie Sattler, redom.

Malcolm je bio jedan od stručnjaka pozvanih na ostrvo Nublar u originalnom filmu iz 1993. godine kako bi utvrdili da li je novi tematski park John-a Hammond-a siguran ili ne. On je, zajedno sa Grant-om i Sattler-ovom, obišao park dinosaura dok je ispitivao operativnost i moral izvora zabave. Malcolm koji je ekspert za "Teoriju haosa" bio je klјučni izvor kritike. Nјegova zabrinutost kasnije je opravdana kada su razni dinosaurusi pobegli iz njihovih zatvora i pravli pustoš po parku. Iako je Malcolm-ov ugled primio udarac pre The Lost World, lik se složio da se pridruži timu istraživača na specijalnoj misiji na ostrvo Sorna, ostrvu na kojem su uzgajani dinosaurusi. Grupa je tada došla u sukob sa InGen-om koji je pokušavao da vrati dinosauruse u Sjedinjene Države. Nјihov plan je krenuo naopako kako je predviđeno, a tiranosaur je krenuo na divlјanje kroz San Dijego.

Malcolm je uspeo da očisti nered koji je napravio InGen, i njegova reputacija je vraćena u tom procesu. Iako se Jurassic Park III održao i na ostrvu Sorna-i, Malcolm nije bio umešan. Umesto toga, razvedeni par prevario je Grant-a da im pomogne da pronađu njihovog sina koji se izgubio na ostrvu. Grant je ukratko spomenuo Malcolm-a i njegovu najnoviju knjigu, ali to je bio obim uloge lika. Razlozi za odsustvo Goldbluma nikada nisu bili razjašnjeni. U stvari, postoji nekoliko sukoblјenih izveštaja koji sugerišu zašto Malcolm nije bio umešan u Jurassic Park III.

Kontradiktorne glasine o Goldblum-ovom odsustvu u Jurassic Parku 3

Prvo javno objašnjenje je bilo da Goldblum nikada nije pozvan da reprizira njegovu ulogu Malcolm-a u Jurassic Park III. Važno je napomenuti da je nastavak bio prvi film Jurassic Park koji nije režirao Steven Spielberg. Novi režiser Joe Johnston možda je osetio da je Malcolm primarna figura u filmu The Lost World i došlo je vreme da se fokus prebaci. Suprotstavlјene glasine sugerisale su da je Goldblum bio spreman da se vrati u Jurassic Park III, ali povredio je nogu ubrzo nakon što je počelo snimanje filma. Glasine su takođe tvrdile da je Goldblum tada odlučio da napusti film, jer njegova uloga nije bila presudna za zaplet. Da je to bio slučaj, Goldblum je verovatno imao kratku ulogu kao što je Dern-ina repriza kao dr. Sattler.

Bilo koji od scenarija je verodostojan, ali na kraju, to zaista nije bilo važno. Nakon Jurassic Park III, franšiza je uzela 14-godišnju pauzu pre nego što je otvorila novo poglavlјe sa Svetom jure iz 2015. godine. B.D. Wong-ov Dr. Henry Wu bio je jedini koji se vratio, ali Goldblum je svojevrsno ponovio ulogu u nastavku Jurassic World: Fallen Kingdom. A sada, ne samo da će se glumac pojaviti u sledećem filmu, Jurassic World: Dominion, već će mu se pridružiti i nekoliko originalnih ko-zvezda poput Grant-a i Sattler-ove.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...