•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

You only live twice (1967)

Scenario za petu po redu ekranizaciju doživljaja tajnog agenta Jamesa Bonda napisao je poznati pisac jezivih priča, ali i priča za decu Roald Dahl koji je vrlo maštovito adaptirao Flemingov roman. Bio je to i prvi Bond u kome se vidi superzločinac Blofeld, a i prvi koji je režirao iskusni britanski reditelj Lewis Gilbert.

Tokom rutinske američke svemirske misije, jedna raketa tajanstveno nestane za vreme dok je bila u orbiti. Amerikanci, logično, posumnjaju na sovjetsku sabotažu i prete odmazdom. Međutim, Britanci bivaju nešto suzdržaniji, pogotovo nakon što njihov sistem praćenja otkrije mogućnost kako je američka letelica sletela negde u more oko Japana. Na zadatak je poslan James Bond (Sean Connery), koji vrlo brzo saznaje kako su i Sovjeti sami na isti način ostali bez jedne svoje letelice. Izgleda da Bond ima samo nekoliko dana da spreči Treći svetski rat.

Peti dugometražni naslov dugovečnog serijala o najpoznatijem tajnom agentu na svetu, "James Bond 007: Samo dvaput se živi“, reditelja Lewisa Gilberta, glavnog junaka vodi u egzotični Japan. Međutim, malo šta može biti egzotičnije od živopisne galerije Bond-negativaca, koja je i ovde proširena atraktivnim kandidatima.

Prepoznatljiva poetika Bondovih filmova reditelja je inspirirala na izrazito spektakularne scene, kakve danas možda i jesu zastarele, ali svojim duhom i maštom nadmašuju i najnovija ostvarenja. Uz Seana Conneryja, jedinog pravog Bonda, kako bi rekli mnogi fanovi, u filmu gledamo i niz japanskih glumaca, od kojih se posebno ističe Tetsuro Tanba kao Bondov saradnik Tiger Tanaka.

Žanr:akcija, avantura, krimi
Godina:1967
Reziser:Lewis Gilbert
Scenario: Harold Jack Bloom
Uloge:Sean Connery, Akiko Wakabayashi, Mie Hama
Uzrast:PG
Award:1 osvojena
Studio: Eon Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu