•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Yojimbo (1961)

Toshiro Mifune igra samuraja koji se nalazi usred japanskog sela koje su podelile kriminalne bande. Nije jedna od njih nije dobra, ali je Mifune gladan i potrebno mu je da preživi, pa rešava da se uposli kao pripadnik obezbeđenja ili kako se to zove Yojimbo kod trgovca svilom (Kamatari Fujiwara) koji je neprijatelj sa drugim trgovcem (Takashi Shimura). Toshiro je zapravo cilj da se ovi neprijatelji međusobno poubijaju i bore. U toj svojoj nameri, biva i zatvoren, ali uspeva da pobegne taman onda kada su dve zaraćene strane rešile da potamane jedna drugu. Ovo je bio i njegov plan i tako da se mir u selo vratio. Tako da Toshiro napušta ovo selo.

Može se reći da je “Yojimbo” zapravo prototip tv dokumentarca koji je snimio Clint Eastwood "Man with No Name" i ostvarenja “A Fistful of Dollars” (1964). Ali, dok “A Fistful of Dollars” može da zahvali samom Eastwoow-u na svom uspehu, “Yojimbo” je kreativan na svim nivoima: od reditelja legendarnog Akira Kurosawa-e, do kinematografa kakav je Kazuo Miyagawa, ali i glavnog glumca Mifune-a. Film je sjajan i morate ga pogledati.

Žanr:akcija, avantura
Godina:1961
Reziser:Akira Kurosawa
Scenario:Akira Kurosawa
Uloge:Toshirô Mifune, Eijirô Tôno, Tatsuya Nakadai
Uzrast:NR
Award:3 osvojene
Studio:Kurosawa Production Co.
Zemlja:Japan
Jezik:Japanski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...