•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

White Noise (2005)

Za film "White noise" se može reći da je mešavina 'Poltergeist-a','Ring-a' i filma 'Sixt Sense'. Umesto klinca koji vidi mrtve imamo Michael Keatona koji mrtve može da ih čuje – kada ima uključene struje.

'Fenomen elektronskih glasova' (EVP) naziv je natprirodne pojave kada mrtvi komuniciraju sa živima preko elektronskih uređaja. Oni koje zanima ta pojava ili možda žele razgovarati sa svojom umrlom bakom evo saveta: pustite praznu kasetu u video rekorder ili upalite televizor kada je na njemu samo 'sneg' i par sati pažljivo slušajte ono 'šššššš...'.

Ozbiljna verzija ove priče je ovaj film, koji je prema rečima autora rađen prema brojnim iskustvima (navodnih) svedoka tog fenomena, sa tim da je namera autora filma bila stvoriti napeti horor a ne dokumentarac.

Glavni lik priče je Jonathan (Michael Keaton), uspešni arhitekta koji uživa u porodičnom životu sve dok ga ne zadesi tragedija - nestanak supruge Anne (Chandra West) koju kasnije pronađu ubijenu. Jonathanu se obraca stranac, zagonetni Raymond Price (Ian McNeice), koji tvrdi da je putem EVP-a čuo glas njegove supruge Anne. Jonathan mu u prvo vreme ne veruje ali posle neobičnih poziva sa Anninog mobilnog telefona odlazi do Pricea koji mu daje audio snimke kao dokaz. Uskoro i Price biva ubijen a Jonathan počinje sam da eksperimentiše sa uređajima a njegov video rekorder uspeva snimiti Annin glas. Njena poruka Jonathanu je da spasi buduce žrtve brutalnog psihopate koji je kriv i za njenu smrt. Ali, poruke njegove preminule supruge često su nejasne i treba ih dodatno odgonetati a Jonathan ne uviđa opasnost koja se krije u komuniciranju sa svetom mrtvih...

Šta će dalje u filmu biti ostavljamo vama da otkrijete ali verujte nam da će biti dosta napetih i jezivih scena.

NNT
Žanr:drama, misterija, triler
Godina:2005
Reziser:Geoffrey Sax
Scenario:Niall Johnson
Uloge:Michael Keaton, Deborah Kara Unger, Ian McNeice
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada i dve nominacije
Box office:56
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.whitenoisemovie.com/whitenoise1
Jezik:Engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu