•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

White House Down (2013)

Na jednom čoveku je da spase život američkog predsednika. Belu kuću zaposela je paravojna formacija i tajni agent (Čening Tejtum) bori se kako bi zaštitio svog predsednika (Džejmi Foks). Džon Kejl upravo je odbijen za svoj posao iz snova, u Tajnoj službi kao čuvar predsednika Džejmsa Sojera. Da ne bi razočarao svoju ćerkicu vestima, vodi je na obilazak Bele kuće, kada kompleks preuzima teško naoružana paravojna grupa. Sada, pošto je zavladao haos u vladi i vreme ističe, na Kejlu je da spase predsednika, svoju ćerku i državu.

Bela kuća je poznati teren za nemačkog reditelja Rolanda Emeriha. I u njegovim predhodnim filmovima, kao što su Dan nezavisnosti i 2012, jedna od najpoznatijih zgrada na planeti nalazila se pod pretnjom da se uruši. „To je i bio razlog koji me je odvlačio od pravljenja ovog filma. Pitao sam se da li mogu to ponovo da uradim. Na kraju sam ipak želeo da ispričam ovu priču, koja ima snažne likove i drugačije izlaganje, koje kombinuje triler sa akcionim elementim,“ rekao je reditelj.

Producenti se nadovezuju kako je sada očigledno da Emerih voli da koristi simbole i političke ikone u svojim filmovima. Glavni junak filma Napad na Belu kuću je Džon Kejl, bivši vojnik i razvedeni otac devojčice, sa kojom želi da uspostavi bolje i čvrće odnose. „Kejl godinama pokušava da sredi svoj život, jer je veoma nestalna osoba“, opisuje svoj lik glumac Čejning Tejtum i dodaje „ali je suštinski dobar čovek koji je uvek želeo da bude heroj u očima svoje ćerke. On nije neko ko će vam dati dobar savet ili ko će vam poslužiti za uzor, ali ako stvari krenu naopako, on je uprvo onaj koji vam je potreban, jer je prošao kroz mnogo toga u životu.”


U ulozi predsednika Amerike našao se Džejmi Foks. Producenti su želeli glumca koji će uneti ozbiljnost, ali i duhovite elemente. Ne komične, više zabavne i opuštajuće, koje će razbiti tenziju ovog akcionog filma. Najbolji izbor po njima bio je upravo Džejmi Foks. Oskarovac kaže da je predsednik Amerike, koga on tumači neko “ko je spreman da uradi sve kako bi zaštitio svoju zemlju. A kako bi to učinio mora da bude spreman na dijalog, ali i na to da razume svog protivnika”, rekao je glumac.

Scenarista Vanderbilt kaže da kada je započinjao ovaj projekat imao je želju da povrati onakav akcioni film uz koji je odrastao. „Običan čovek, pod neobičnim okolnostima mora da ostane na visini zadatka. A za realizaciju takve priče reditelj Rolanda Emeriha je najbolji izbor“, rekao je scenarista.

Autori filma najviše su zadovoljni time što gledaoci ne znaju kada je reč o specijalnim efektima, a kada o pravim scenama i to je za njih najveći uspeh.

Žanr:akcija, drama, triler
Godina:2013
Reziser:Roland Emmerich
Producent:Roland Emmerich, Brad Fischer, Larry J. Franco
Scenario:James Vanderbilt
Uloge:Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal
Uzrast:PG-13
Award:4 nominacija
Box office:71.9M USD
Studio:Mythology Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.whitehousedown.com
Jezik:Engleski
Trajanje:131 minut
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...