•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Warner Bros. u pregovorima za seriju 'Gospodar prstenova'

U Warner Bros.-u intenzivno razmišljaju o novoj seriji!

Bros. je u ranim pregovorima s Tolkien Estateom kako bi kupili prava za razvoj televizijske serije prema omiljenim romanima J.R.R.-a Tolkiena s tim da je Amazon zainteresiran za emitovanje (streming) potencijalne serije, navodi Variety. Trenutno se ne zna ko će producirati seriju niti ko bi mogao biti zadužen za scenario. Iz Warner Bros. još nema službenog komentara.

Popularne knjige su dosad dva puta bile adaptirane kao filmovi: prvi put 1978. godine kad smo dobili animiranu verziju i 2001. na dalje kad je filmaš Peter Jackson napravio svoju poznatu trilogiju Gospodar prstenova koja je u svetu ukupno zaradila skoro 3 milijarde dolara i osvojila je desetak Oscara.

Vest o potencijalnoj seriji stiže samo četiri meseca nakon što su Bros. i Tolkien Estate postigli dogovor da im Bros. plati 80 miliona dolara nakon petogodišnje parnice. Podsetimo, Tolkienovi naslednici i izdavač HarperCollins su tužili Warner Bros., koji je producirao filmove Gospodar prstenova i Hobit, zbog neovlašćenog korišćenja likova iz filmova (hobiti, vilenjaci i ostala fantastična bića) u razne digitalne svrhe koje nisu bile dogovorene i određene ugovorom (online automati za kockanje i ostale igrice). Nekoliko godina pre te tužbe, tačnije 2009., Tolkien Estate i New Line su se uspeli da nagode (iznos nepoznat javnosti) nakon Esteteove tužbe da ih je New Line prevario za milione dolara profita. Tek nakon nagodbe je bilo moguće nastaviti s Hobit filmovima. 2007. godine je Peter Jackson tužio New Line i dobio odštetu jer su ga zakinuli za dobar deo zarade.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....