•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vladimiru Gvojiću uručena nagrada Car Konstantin

Sinoć su svečano zatvoreni Niški filmski susreti dodelom nagrada najboljim glumcima, a drugi put u istoriji festivala nagradu “Car Konstantin” dobio je glumac koji nije završio glumačku akademiju, Vladimir Gvojić (prvi je bio Pavle Vuisić). Gvojić je ovo glumačko priznanje dobio za ulogu Saleta u filmu Jedan sasvim normalan dečko A.S. (25).

Obrazloženje žirija je glasilo: Igrati mlade mangupe je već mnogo puta odigrano, ali on donosi beogradski asfalt u najlepšem duhu: beskompromisno, šarmantno i sa stilom, igrajući se igre života i smrti, tražeći sopstveni identitet, ali i identitet okruženja, zatočen u brutalnu arhitekturu života, koji nije birao. Suptilnim tumačenjem lika uspeva da svu tragičnost uvede laganim, nenametljivim sredstvima.”

Gvojiću je ovo prva glavna uloga u dugometražnom filmu, a ovim povodom je izjavio: “Teško je jednom mladom glumcu i pre svega filmofilu koji dobije nagradu koju su imali jedan Pavle Vuisić, Gaga Nikolić, Bata Živojinović, da kaže nešto pametno u takvom trenutku. Tako da bih se samo zahvalio svima iz festivala, ekipi filma "Jedan sasvim normalan dečko A.S. 25" i rediteljki koja je imala poverenja da mi dodeli ovu ulogu.”

Rediteljka Milena Grujić je svoj diplomski film snimila po sopstvenom scenariju, inspirisana istinitom pričom koja se odigrala u jednom beogradskom naselju. Glavne uloge su poverene Vladimiru Gvojiću i NIkoli Šurbanoviću. Film prati Saleta i Andreja, koji nakon pljačke menjačnice, beže u zgradu i ostaju opkoljeni u stanu strane studentkinje. U ostalim ulogama pojavljuju se: Dominika Walo, Nenad Pećinar, Sara Pejčić, Rambo Amadeus, Miki Krstović, Saša Torlaković, Anastasija Mandić, Marko Gvero, Milan Pelivanović, Ivan Radović, Oleg Mićić, Nataša Balog, Katarina Stojanović, Dejan Nikolić, Miljana Kralj.

Film je urađen u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti, a rediteljka je diplomirala u klasi Srdana Golubovića.

Trejler možete pogledati putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=Ji9_vg7BgsU

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...