•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vincent Cassel u filmu CRNA REKA u bioskopima od 21. marta

Nakon veoma uspešnog prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, u domaće bioskope stiže francuski triler Erika Zonke sa Vensanom Kaselom u glavnoj ulozi. Specijalna projekcija koja će najaviti početak bioskopske distribucije biće održana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Centre u 20h, 21. marta.

Crna Reka je svojevrsni povratak reditelja Erika Zonke u art house vode, koji je napisao i scenario za ovaj neo noir film na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija "A disturbing disappearance" (Tik Ne'edar). Slučaj nestanka tinejdžera Denija, poveren je istrošenom detektivu i alkoholičaru (Vincent Cassel). On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima. Denijev bivši nastavnik postaje neobičajeno zainteresovan za ovaj slučaj i nudi svoju pomoć detektivu.

Nestanak trinaestogodišnjeg dečaka pokreće lavinu događaja koje otvaraju brojna pitanja savremenog društva kao što su odnosi u porodici, u školi i proces odrastanja u društvu u kakvom živimo. Prema rečima Zonke on se i odlučio za ovaj žanr i za ovu tematiku upravo zbog toga što kroz ovu temu najbolje može da oslika brutalnost savremenog društva.

„Ova priča donosi nekada težak, a nekada brutalan odnos roditelja i dece, prikazan kroz zamršenu mrežu lažnih tragova isprepletanih sa zlostavljanjem i nasiljem. Priča se bavi veoma osetljivim temama, koje ujedno prikazuju i najgora nedela čovečanstva: incest i ubistvo. Želeo sam da skrenem pažnju na ove užase koristeći fikciju kako bi publiku doveo do ivice terora, a ipak je zadržao podalje od još užasnije istine.“ – izjavio je Zonka.


Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu