•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vin Diesel

Mark Vincent, u Hollywoodu poznatiji kao Vin Diesel, američki je glumac, reditelj, producent, glas nad umetnikom i scenaristom. Od malih nogu imao je sklonost glumi i ostao je angažovan s Teatrom u New Yorku tokom svoje tinejdžerske dobi. Na fakultetu je započeo kurs kreativnog pisanja koji mu je dao inspiraciju za početak pisanja scenarija. Diesel je započeo svoju zabavnu karijeru kratkim polu-biografskim filmom 'Multi-Facial', za koji je režirao, pisanje, glumu i produkciju - prikazan je na festivalu u Cannesu. Ali tek kad ga je Steven Spielberg potpisao u svom filmu s više zvezda, "Spasavanje privatnika Ryana", dobio je pažnju koju zaslužuje. Diesel je poznat po akcijskoj ulozi u seriji 'Brzi i žestoki', za koju je iznova i iznova reprizirao ulogu 'Dominika Toretta'. Razni filmovi iz franšize utvrdili su ga kao akcijskog junaka u industriji. Ostali Dieselovi filmovi su: 'Pacifier', 'xXx', 'Riddick' Ovaj glumac s dubokim glasom upravlja produkcijskim kompanijama pod nazivom 'One Race Productions', 'Racetrack Records' i 'Tigon Studios', pored glume i producirao je filmove poput ' Hitman”.

Detinjstvo i rani život

Diesel je rođen 18. jula 1967. godine u New Yorku od Delore Sherleen Vincent, astrolog. Nikada nije upoznao svog biološkog oca, iako ima afroameričkog očuha, Irvinga H. Vincenta, koji je glumački instruktor i kazališni menadžer.

Oduvek je bio zainteresiran za glumu i debitovao je na sceni u sa 7 godina u dečjoj predstavi pod nazivom "Dinosaurska vrata". Prikazana je u 'Theatre for New City' u njujorškom Greenwich Villageu.

Pohađao je Hunter College i ostao se bavio pozorištem tokom svojih tinejdžera. Na fakultetu je studirao kreativno pisanje, što ga je nadahnulo za pisanje scenarija. U početku je radio kao izbacivač u klubu zvanom Tunnel.

Glavna dela

Diesel je zaslužan za mnoge uloge, ali najpoznatija uloga u njegovom životu je „Dominic Toretto“ u seriji „Brzi i žestoki“. Razni filmovi iz franšize utvrdili su ga kao akcijskog junaka.

Nagrade i dostignuća

Diesel je osvojio svoje nagrade i priznanja za svoje glumačko umeće, poput: MTV Movie Award za 'Brze i žestoke', Spike nagradu za video igre, nagradu Udruge trgovaca softverom za video i CinemaCon Award.

Privatni život i nasleđe

Diesel ima kćer Haniju Riley i sina Vincenta sa svojom devojkom iz meksičkog modela Palomom Jimenez.

Trivijalnost

Kratko se sastao s njegovom zvezdom 'Brzi i žestoki' Michelle Rodriguez 2001. godine.

Ima brata blizanca Paula, mlađeg brata Tima i sestru Samanthu.

Vrlo je zaštitnički i tajnovit u svom privatnom životu.

Obožava multikulturalne aspekte Dominikanske Republike i upoznaje je s njenim predsednikom Leonelom Fernandezom.

Obožavatelj je video igre „Dungeons & Dragons“ i tu je igru ​​igrao više od 20 godina. Napisao je predgovor za memorijalnu knjigu '30 Years of Adventure: A Celebration of Dungeons & Dragons '.

Ponuđena mu je uloga „Matt Murdock“ u filmu „Daredevil“ (2003.) koja je na kraju otišla i Benu Afflecku.

Dizelina majka ima englesko, nemačko i škotsko poreklo.

Produkcijski je partner s Georgeom Zakkom. Njihova se firma zove One Race Productions.

Rođak je repera / producenta Kwamea "Dečački genije". Kwame kaže da ako pogledate njegove stare videozapise, videćete Dizel u nekoliko njih.

Diesel je jednom radio kao telemarketar, prodavao sijalice.

Jednom je napisao pismo na tri stranice redatelju Stevenu Spielbergu izražavajući svoje divljenje njegovom poslu, posebno „Schindlerovom listu“.

Ime "Vin" skraćena je verzija njegovog stvarnog imena "Vincent". Nadimak 'Diesel' dobio je od svojih prijatelja, koji su rekli da mu je ponestalo dizelskog goriva, pozivajući se na svoju non-stop energiju.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila