•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Veštac" najgledanija serija u 2019.

Zasnovana na romanima fantazije poljskog pisca Andrzeja Sapkovskog, serija "Veštac" (The Witcher) je prema podacima kompanije Perot Analitiks trenutno najtraženija na svetu, i to na svim platformama.

Serija koja je na Netfiksu počela da se prikazuje 20. decembra pretekla Diznijevog aduta "Mandalorijana" (The Mandalorian) i u nedelji koja je trajala od 22. do 28. decembra prema svim parametrima bila najgledanija.

"Veštac" je ujedno bila i najgledanija serija u SAD, sa približno 127 miliona "jedinica potražnje" u poređenju sa 115 miliona jedinica koje je imao "Mandalorijan“ u toku iste nedelje.

To je vrlo impresivan početak, imajući u vidu da je popularnost "Mandalorijana" bila ogromna – prethodnog meseca ova serija je u Americi svrgla "Čudne stvari" (Stranger Things) sa prvog mesta koje je ljubomorno čuvala čak 21 nedelju uzastopno.

"Momentalni svetski uspeh jasno pokazuje koliki uticaj na publiku mogu imati serije koje sve epizode objave odjednom, tj. mogu da se bindžuju. Takođe je značajan za pozicioniranje Netfliksa na tržište za 2020. godinu u kojem SVOD (Subscription video on demand – odnosi se na uslugu koja korisnica nudi neograničen pristup širokom spektru kvalitetnog programa za mesečnu naknadu) postaje dominantan", izjavio je predstavnik Perot Analitiksa.

Podaci kompanije potkrepljuju tvrdnje iz Netfliksa da je "Veštac" njihova najpopularnija serija u 2019.

Netfliks je u ponedeljak objavio listu svojih prvih 10 nagledanijih serija u godini na izmaku. "Veštac" je jedino u SAD još uvek na drugom mestu ispod "Čudnih stvari", dok je u Britaniji i Australiji na prvom mestu.

Netfliksove liste bazirane su na tome koliko je domaćinstava prenosilo seriju najmanje dva minuta tokom prvih 28 dana od objavljivanja. Naravno, za "Vešca" koji je dostupan znatno kraće, korišćeni su dosadašnji merni parametri.

Popularnost serije raste uprkos lošim ocenama kritičara. Na poznatom sajtu za recenzije Roten Tomejtos na osnovu 63 recenzije, serija je dobila skor od 59%, dok, sa druge strane, ocena gledalaca zasnovana na više od 14.000 glasova iznosi čak 93%. Međutim, daleko od toga da su sve kritike bile loše.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu