•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

VOJNICI. PRIČA IZ FERENTARIJA - Od 2. decembra samo u Dvorani kulturnog centra

Film "Vojnici, priča iz Ferentarija" u režiji Ivane Mladenović, srpske rediteljke koja stvara u Rumuniji, prikazivaće se u Dvorani kulturnog centra od 2-5. decembra. Film je prikazan na festivalima u Torontu i San Sebastijanu. Rumunsko-srpsko-belgijski film "Vojnici, priča iz Ferentarija" nastao je uz zvaničnu podršku i Filmskog centra Srbije, a na filmu je radila i srpska producentkinja Jelena Mitrović.

Adi (40), stidljivi i introvertni antropolog, koga je nedavno napustila devojka, seli se u Ferentari, najsiromašniju oblast Bukurešta. Želi da proučava muziku manele,”pop muziku” romske zajednice. Dok radi na svom projektu, Adi upoznaje Alberta, bivšeg zatvorenika, koji pripada svetu čije zakone življenja on nikada neće razumeti. Malo po malo, njihova neobavezna druženja pretvaraju se u nešto dublje…

Savremena gej verzija Romea i Julije, bazirana na izmisljenoj biografiji Adriana Schiopa, Vojnici. Priča iz Ferentarija postavlja svoj oklop naspram konzervativnog okruženja, a nama dopušta da se približimo priči o ljubavi i partnerstvu.

U glavnim ulogama su: Dan Bursuc, Sorin Cocis, Ceyar Grumarescu.

Podeli:



Preporucujemo