•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

VIR (2012)

Ako te dok plivaš rekom uhvati vir, počne da te vuče ka dnu, ne smeš mu se opirati. Zaroni duboko, pusti da te odvuče do samoga dna. Tu je najslabiji. Tada brzo skreni u stranu, možda ćeš uspeti. To je jedini način...

Vir. Svi oni koji su živeli na ovim prostorima tokom devedesetih su prošli kroz njega, na ovaj ili onaj način. Godine koje su za nama i iz kojih nikako da isplivamo, bile su slične stihiji u koju smo uvučeni bez svoje volje. Pogotovo takozvana izgubljena generacija, generacija onih koji su rođeni malo pred smrt velikog Maršala, koji su odrastali i pokušavali da pronađu sebe u jednom novom vremenu – Viru; ratu; strahu; bedi; novim vrednostima koje se nameću ...

Ovo je film o drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka iz ugla mladih koji su tada postajali ljudi, o njihovim naporima da pronađu sebe dok ih okolnosti vuku na dno. Film se sastoji od tri priče: Koreni mržnje, Sumrak Idola i Vir. Svaka priča prati različitog junaka čedrdeset osam sati tokom kojih u njegovom životu dolazi do velikog preokreta. Priče idu jedna za drugom ali se likovi u pričama prepliću.

Prva priča KORENI MRŽNJE prati vođu grupe skinheda Bogdana. Njegov bes i agresija koju nosi u sebi, koju mu je nesebično u kosti uterao otac, izaziva u njemu erupciju mržnje prema sebi i celom svetu i vodi ga na samo dno.

Druga priča SUMRAK IDOLA prati Kaleta poslednjeg preživelog pucača iz jednog poznatog klana. On je doslovno primenio rečenicu: bolje jedan dan kao car, nego sto godina kao rob. Njegov život štiti njegov stric iz državne bezbednosti, sve dok ovaj još jednom ne pretera.

Treća priča VIR prati Grofa umetnika - crtača grafita, koji je napustio Likovnu akademiju, bio mobilisan, završio sa jakom traumom iz rata od koje se još nije oporavio. Ceo svoj život je posvetio crtanju grafita sa jednom posebnom temom: Virom. Siguran je da kad ga nacrta onako kako bi trebalo, da će senke prošlosti sa kojima živi nestati.

Vir nije smo metafora za devedeste godine već za jedno stanje koje se mora šire posmatrati.

Bojan Vuk Kosovčević, reditelj i scenarista
Žanr:akcija, drama, misterija
Godina:2012
Reziser:Bojan Vuk Kosovcevic
Producent:Nenad Okanović, Bojan Vuk Kosovčević
Scenario:Bojan Vuk Kosovčević
Uloge:Nebojša Đorđević, Srđan Pantelić i Nenad Okanović
Studio:Etam
Zemlja:Serbia
Website:filmvir.com
Jezik:Srpski
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...