•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

VILJEM DEFO U FILMU "TOMAZO"

Poznati američki glumac Viljem Defo (Willem Dafoe) i reditelj Abel Ferara (Abel Ferrara) ponovo sarađuju zajedno. Nakon filmova Poslednji dan na zemlji (2011.), Pazolini (2014.) u bioskope stiže još jedno zajedničko ostavrenje - film Tomazo. "Tomazo" je prikazan u okviru specijalne projekcije na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, a potom na Festivalu autorskog filma u Beogradu, dok će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji naći od četvrtka 13. februara.

Tomazo je priča o američkom umetniku koji živi u Rimu sa svojom mlađom suprugom, Evropljankom Niki i njihovom trogodišnjom ćerkom Didi. Tomazo se bori da pomiri svoje nove početke s burnom prošlošću koja ga prati.

Reditelj i scenarista filma Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da pronađe sreću u ulozi supruga i oca. Pitanje muči i glavnog junaka Tomaza koga Ferara predstavlja s nežnošću i razumevanjem, a Viljem Defo ga igra brilijantno i otvoreno. Kako se autor i junak pitaju, tako i publika treba da postavi pitanje da li joj je potreban još jedan film o požudnom, grešnom, a genijalnom reditelju u poznijim godinama – Tomazova posvećenost sopstvenom duhu i Ferarina opširna studija karaktera daju pozitivan odgovor.
Reditelj ističe da film Tomazo nije u potpunosti autobiografski, ali određene paralele postoje, posebno u budističkom pristupu života.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...