•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

VIDEODROM - amaterski pristupi filmskom znanju / serija predavanja u DKSG

VIDEODROM je dugoročni kulturno-obrazovni program koji putem različitih aktivnosti kao što su predavanja, projekcije, radionice, razgovori i gostovanja autora ima za cilj da preispita odnose filmske umetnosti i savremenog audio-vizuelnog medija i da generiše polje za trajnije samoobrazovanje filmskih, vizuelnih i novomedijskih stvaralaca i publike na našim prostorima, te da pomogne profesionalno povezivanje domaćih i međunarodnih stvaralaca.

Ovogodišnje izdanje projekta “Videodrom” bavi se amaterskim pristupom filmskom znanju i pozicijom amatera kao figure potencijalnosti.

Tokom prvog seminara i oktobarskog segmenta “Videodroma”, Ivana Momčilović će pokušati da propita poziciju amatera u istorijskom kontekstu izmeštanja i dehijerarhizacije znanja i moći, kao poziciju nove uloge i mesta stvaraoca u egalitarističkom društvu. Nakon izlaganja, koje se tretira kao uvod u problematiku, sledi diskusija sa publikom i sagovornicima.

Ivana Momčilović je po obrazovanju dramaturg. Najveći broj tema, kojima se bavi u poslednje dve decenije, otkrila je samoobrazovanjem ili obrazovanjem u “večernjim školama”. Od 1991-1999. ne piše fikciju. Bavi se odnosom između fikcije i ideologije i mehanizmima začudnosti (Verfremdungseffekt) u polju savremene politike sa fokusom na odnose između obrazovanja, umetnosti i politike (institucionalno/ van instutucionalno znanje) kao i redefinisanjem koncepta “nemogućeg” i “nepostojećeg” i njihove upotrebe u domenu savremene estetike i politike.

Projekat “Videodrom” organizuje “Transimage” platforma za pokretne slike i Doplgenger umetnički duo uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Doma kulture “Studentski grad”.

Dom kulture „Studentski grad“

Akademski filmski centar

Petak i subota, 28. i 29. oktobar u 20.00

Klub-knjižara Magistrala

VIDEODROM

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...