•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Upgrade (2018)

Iako je leta 2018. zaradio u bioskopima neimpresivnih 11 miliona dolara, što je bio i maksimum s obzirom na slab marketing i nizak budžet, garantujem glavom da će „Upgrade“ Lija Vanela, scenariste prvog i najboljeg „Saw“ filma, za deset godina imati kultni status sličan onome koji danas uživa Robokap ili neki film Dejvida Kronenberga.

Jer „Upgrade“ je upravo to – jedan promišljen „midnight“ tehno akcioni triler koji modernim filmskim jezikom pripoveda aktuelne i relevantne teme spoja tehnologije i ljudskog života, evoluirajući sve ono što je još spomenuti Kronenberg započeo „Videodromom“, a Robokap kroz jednu socijalnu prizmu još nadogradio . „Upgrade“ nema vizuelnu raskošnost Robokapa, ali barata sličnom temom – čovek na neki način povređen i osakaćen dobija novu šansu u spoju sa radikalnom tehnologijom. U ovom slučaju u pitanju je odlični Logan Maršal Grin (glumac koji polako osvaja moje simpatije nakon ovog i potcenjenog, ali briljantnog filma „The Invitation“) koji nakon ubistva svoje supruge od strane naizgled nasumične bande ostaje paralizovan dobivši šansu da prohoda tek ugradnjom čipa/veštačke inteligencije u kičmenu moždinu koja mu daje nenaslutive sposobnosti. Naravno, osveta je glavni pokretač našeg junaka koji vođen njome polako raskrinkava zaveru iza uređaja koji mu ugrađen u telo daje gotovo nadljudske kvalitete. „Upgrade“ je nasilan, brz, duhovit, morbidan pogled u budućnost u kojoj preplitanje ljudskog tela i tehnologije postaje nadrealno iskustvo odsanjano u nekom Kronenbergovom košmaru (upgadeovani ljudi imaju pištolje ugrađene u ruke i mikročipove u kapljicama posle kijanja), što je zapravo paralela sveta koji trenutno živimo i koji sve više postaje ovistan od najbanalnijih uređaja za komunikaciju. „Upgade“ će do kraja odvesti svoju radnju u nepredviđene rukavce koji su tri puta efektniji od nekih sličnih filmova kao što je „Tau“ ili promašaj kao što je „Transendence“. Ovo je jedan mikro film koji će vremenom postati makro kult, prava poslastica za sve ljubitelje low key SF-a, brutalne akcije i nekih zadivljujućih i inovativnih pokreta kamerom u načinu snimanja te akcije.

Autor: Slobodan Novokmet (Helly Cherry)

Žanr:akcija, sf, triler
Godina:2018
Reziser:Leigh Whannell
Scenario:Leigh Whannell
Uloge:Logan Marshall-Green, Melanie Vallejo, Steve Danielsen
Uzrast:PG-13
Award:3 nagrade i 25 nominacija
Box office:12M USD
Studio:Goalpost Pictures, Automatik Entertainment, Blumhouse Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....