•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U sklopu Dana ljudskih prava besplatno pogledajte film COLECTIV Alexandera Nanaua

Publika Sarajevo Film Festivala će 20. augusta na online platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba moći besplatno pogledati film COLECTIV rumunskog reditelja Alexandera Nanaua, koji je na ovogodišnjim nagradama Oscar® bio nominiran čak u dvije kategorije, za Najbolji dokumentarni film i Najbolji međunarodni film. Film je dostupan na području cijele regije i moguće mu je pristupiti na linku https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/collection/human-rights-day/, preko koda 27SFFHRD. Kod traje do večeras u 23:55, a film do 22. augusta u 23:55.

Također, publika Festivala može pogledati Masterclass s Nanauom koji je održan unutar programa CineLink Talks. Razgovor možete pogledati:

Pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske, ove godine se održalo 13. izdanje Dana ljudskih prava u sklopu 27. Sarajevo Film Festivala. U okviru programa, u utorak, 17. augusta u multipleksu Cineplexx Sarajevo održana je projekcija filma COLECTIV, koja je poslužila kao osnova za panel-diskusiju "Društvo i pojedinac – odgovornost koja nestaje?” nakon prikazivanja, koju je vodio Robert Zuber, novinar i reditelj.

Obilježavanjem Dana ljudskih prava Sarajevo Film Festival nastoji dodatno skrenuti pažnju na važnost filma kao značajnog i moćnog medija u promociji ljudskih prava. Filmovi i teme, koje se svake godine biraju za obilježavanje Dana ljudskih prava, pružaju šansu učesnicima panel diskusija, gledaocima i medijima da diskutuju o akutnim problemima pojedinca ili zajednice u današnjem svijetu.

COLECTIV
Rumanija, Luksemburg, 2019, 109 min.
Režija: Alexander Nanau

U požaru koji je 2015. godine izbio u bukureštanskom noćnom klubu Colectiv poginulo je 27, a povrijeđeno 180 osoba. Mnogi od povrijeđenih naknadno su umrli u bolnicama iako njihove povrede nisu bile opasne po život. Jedan doktor otkriva istinu timu istraživačkih novinara koji postepeno počnu razotkrivati široko rasprostranjenu korupciju u zdravstvu. Kada novi ministar zdravstva preuzme funkciju, on novinarima nudi neuobičajeno dobar pristup i uvid u vlastite napore da reformira korumpirani sistem i probleme s kojima se pri tome suočava.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...