•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U novom Top Gun-u 2 Maverick je spreman da se suoči sa prošlošću i odleti u budućnost

Svet kultne drame mornarice SAD-a Top Gun vraća se u bioskope nakon više od tri decenije kao moderan nastavak koji sa glavnim originalnim likom Maverick-om, kojeg glumi Tom Cruise, a kako trenira novu generaciju mladih pilota usijanih glava. U intervjuu, režiser Joseph Kosinski otkrio je kako je prolazak vremena uticao na Cruise-ov glavni lik u Top Gun-u: Maverick.

"Na toliko mnogo načina on je još uvek onaj koga pamtimo iz prvog Top Gun-a. Drži onu staru energiju i još uvek nosi one naočare Ray-Ban. Najbolјi je u onome što radi, i dao je ceo život avijaciji. Ali to je došlo kao lični teret, i Maverick mora da se suoči sa nekim stvarima iz njegove prošlosti i pomiriti se sa njima. To je priča o obredu, baš kao što je bio i prvi film. Ali ovo je čovek sada u drugačijoj životnoj fazi."

Originalni Top Gun postao je popularan zahvalјujući stilu i lepršavosti glavnih likova koliko se priča vrti oko kontingenta odvažnih mladih pilota američke mornarice. Dok će se predstojeći nastavak ponovo zavlačiti u taj svet, čini se da će ton ovog imena oko njega biti mračniji i reflektivniji, sa službenim sinopsisom za Top Gun: Maverick koji se nosi sa ovom promenom pristupa.

"Posle više od trideset godina služenja kao jedan od najbolјih avijatičara mornarice, Pete 'Maverick' Mitchell je gde i pripada, kao hrabri test pilot i izbegavajući napredovanje u službi u rang koji bi ga prizemlјio".

"Kad se nađe da obučava odred za diplomate Top Gun-a za specijalizovanu misiju, kakvu nijedan živ pilot nikada nije video, Maverick nailazi na poručnika Bradley Bradshaw-a, sa nadimkom "Rooster", sina Maverick-ovog pokojnog prijatelјa Bradshaw-a, zvanog "Goose".

"Suočen sa neizvesnom budućnošću i suočavajući se sa duhovima prošlosti, Maverick se uvlači u sukob sa njegovim najdublјim strahovima, kulminirajući misijom koja zahteva konačnu žrtvu od onih koji budu izabrani da je lete".

Dok film može da se unovčuje na nostalgiji kako bi privukao stariju publiku u bioskope, u njemu ima nečega i za pridošlice. U prošlosti je Cruise govorio o njegovim razlozima zbog kojih je napravio Top Gun: Maverick. Osim što mu se sviđa scenario i pravac u kojem je vodio njegov lik, veteran akcionih filmova veruje da će avionske sekvence koje film nudi biti zaista jedinstvene.

"Rekao sam studiju:" Ne znate koliko će ovaj film biti težak. Niko to nikada ranije nije uradio. Nikad nije snimlјena vazdušni sekvenca na ovaj način. Ne znam da li će ikada više biti, da budem iskren".

Top Gun: Maverick se očekuje u bioskopima 23. decembra. Režiju potpisuje Joseph Kosinski iz scenarija Ehren Kruger i Eric Warren Singer i Christopher McQuarrie, a u filmu igraju i Jennifer Connelly, Val Kilmer, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Manny Jacinto, Monica Barbaro, Lewis Pullman, Danny Ramirez i Jay Ellis.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu