•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Trovanja u Solsberiju (The Salisbury Poisonings) - Premijera britanske serije zasnovane na istinitim događajima

Britanska krimi serija Trovanja u Solsberiju (The Salisbury Poisonings, 2020.) nova je serija na Pickbox NOW koja će svoju premijeru doživeti 3. avgusta.

ISTINITI DOGAĐAJI TROVANJA

Ova mini-serija se sastoji od četiri epizode i zasnovana je na istinitim događajima koji su se odvili pre dve godine - 4. marta 2018. godine hitna pomoć je primila poziv zbog Sergeja i Julije Skripalj koji su nađeni u nesvesnom stanju na klupici u parku u Solsberiju. Iako su prolaznici mislili da su možda zavisnici, ispostavilo se da su otac i ćerka zapravo otrovani. U pitanju je ruski otrov po imenu "novičok", što u prevodu sa ruskog znači "pridošlica".

PARALELA SA KOVID KRIZOM

Čitavom gradu preti zaraza, a kritičari su povukli paralelu sa sadašnjim stanjem sa kovidom i situacijom u kojoj se nalazi ceo svet. Iako nije reč o biološkom virusu, već o smrtonosnom sintetičkom toksinu, strategije otkrivanja i suzbijanja epidemije su u potpunosti iste. Uprkos tim sličnostima, način na koji su vlasti reagovale tada i sada znatno se razlikuju. Sposobna britanska vlast brzo i efikasno implementira strategije, unosi red i ograničava patnju.

Upravo ovo je fokus nove serije Trovanja u Solsberiju koja se, uprkos špijunskom aspektu, ponajviše bavi naporima da se zaštite nevini i spasu zaraženi kojih ima desetak hiljada. Isto tako, reč je o rekacijama običnih ljudi koji su suočeni sa neverovatnim situacijama. Oni mogu da nas inspirišu u današnje vreme, pokazujući nam hrabrost i sposobnost nošenja sa teškim situacijama.

Britanska mini-serija Trovanja u Solsberiju prvi put je prikazana na BBC-ju u junu 2020, a sada možete da gledate kompletnu seriju na Pickbox NOW, premijerno od 3. avgusta.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...