•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Trenutno 25 najbolјih filmova na Netflix-u

Koliko ste puta seli da pronađete film na Netflix-u, samo da biste proveli narednih 15 minuta listajući kroz neobično specifične menije servisa za streaming i ponovo stavili na The Office? Netflix-ov ogroman katalog filmova, u kombinaciji sa njegovim neupadlјivim algoritmom, može da učini pronalazak nečega za gledanje izgleda više kao sitnica nego način da se odmorite.

Tu smo da pomognemo. Ako patite od slučaja paralize izbora, suzili smo vaše mogućnosti na 25 naših omilјenih filmova na ovoj platformi. Oni se kreću u spektru od špageti vesterna (The Good, the Bad and the Ugly) do indie trilera (Moon) do nekih od najbolјih filmova nastalih izvan Sjedinjenih Država (videli ste Parasite, ali jeste li videli Bong Joon-ho-ovog Okja?) .

The Artist

Pola ’Singin 'in the Rain’, polovina ’A Star Is Born’, i sve onesvešćujuće lјubavno pismo u eri nemog filma, Michel Hazanavicius-ov pobednik Najbolјi film The Artist predstavlja Jean Dujardin i Berenice Bejo u klasičnoj priči o velikoj zvezdi na zalasku, i novoj zvezdi u usponu. Crno-beli film - uglavnom nemi igrani film, sa par zvučnih prekida za specifičan efekat - mogu da budu široki i otrcani, sa velikim gestovima i većim izrazima starih nemih filmova i jednako velikih arhetipovskih likova. Ali poput mnogih starih nemih komedija, The Artist igra na lako prepoznatlјive, univerzalne lјudske emocije - čežnju, lјubomoru, sramotu i lјubav - da ispriča priču koja je zadovolјavajuća, jer je ona jednostavna i prepoznatlјiva kao Punch and Judy emisijaa. Radi se o priznavanju golih emocionalnih osnova onoga u čemu lјudi uživaju u bioskopu i uklanjanju apsolutno svega ostalog.

Baahubali: The Beginning

Na zapadnjačkim terminima, ova Bollywood-ska produkcija, najskuplјi indijski film u trenutku objavlјivanja, sličan je biblijskom epu iz filma Marvel Studios-a, sa malo Hamlet-a i Step Up-om, bačenim u dobroj meri. The Beginning beleže život Shivudu-a, a superljudskog jakog avanturiste koji beži iz njegovog provincijskog života skaliranjem vodopad veličine nebodera, pomaganjem i romansom sa pobunjenim ratnikom po imenu Avanthika, zatim radeći zajedno sa njom da spasu otetim kralјicu od zlog cara. Eksplodirajući sa hiper-koreografiranim borbenim sekvencama i CG spektaklom (da ne spominjemo pregršt muzičkih numera sa jednakom bravurom), The Beginning je 159 minuta mitskog viška, ide veliko poput samo indijskog filma i odmara se na mišićavim ramenima njegovog heroja, glumac sa jednim imenom Prabhas. Ako teško padnete na njega, napumpajte se - ovo je samo prvi deo. Preokret vodi u Baahubali 2: The Conclusion još jedan ep od dva i po sata koji se takođe emituje na Netflix-u.

The Ballad of Buster Scruggs

Najnoviji film braće Coen govori šest priča o američkoj granici, i sve sa različitim stepenom gorčine. Čak i naj apsurdnije od priča - mini mjuzikl koji prikazuje Buster Scruggs-a, ili Tom Waits-a koji vodi razgovor sa džepom zlata - otkriva dublјe slojeve. Film se fokusira na smrtnost i kapricioznu prirodu života, i iako se neki od rezultata mogu da čine okrutnim, uvek postoji dodir nežnosti, čak i u najtragičnijim pričama.

The Curious Case of Benjamin Button

Gledanje Brad Pitt-a obrnuto je samo jedno od čudnih zadovolјstava David Fincher-ovog The Curious Case of Benjamin Button, adaptacija kratke priče F. Scott Fitzgerald-a. Drugi je gledanje crvenokose Cate Blanchett kako igra balet usred jezive magle. Još jedan je viđenje Mad Men-ovog Jared Harris-a, koji igra kapetana teglјača, prekrivenog tetovažama. Čudni detalјi u priči o muškarcu rođenom starijem i postaje mlađi celog života, dok ne postane novorođenče, samo se gomila, praveći ga čudnijim efektima starenja i podmlađivanja koji su korišćeni na Pitt-u.

The Death of Stalin

Majstor komedije Armando Iannucci (Veep) bavi se istorijom The Death of Stalin, crne komedije zasnovane na francuskom grafičkom romanu La Mort de Staline. U jeku Joseph Stalin-ove smrti, njegovi bivši lojalni savetnici su se svi borili da ga zamene. Steve Buscemi i Simon Russell Beale predvode sve zvezdanu glumačku ekipu (Jason Isaacs, Michael Palin, Rupert Friend, Andrea Riseborough) na putovanju koje daje savete između užasa i humora kako broj tela raste.

District 9

Nakon komparativnih razočarenja u Elysium i Chappie, može biti teško da se setimo kako je pisac i reditelј Nil Blomkamp počeo: sa izrazito originalnim, prepoznatlјivom naučno-fantastičnim filmom District 9, koji kanališe stereotipe i predrasude oko azilanata u priču o vanzemalјcima koji borave na Zemlјi. Blomkamp-ov prijatelј Sharlto Copley glumi nesrećnog korporativnog čoveka koji radi sa rasom insekata vanzemalјaca nasukanih na Zemlјu i primoranih u siromašne četvrti južne afrike, gde ih ponižavaju i zlostavlјaju. On počinje da stiče određenu naklonost prema njima, iako, kada je izložen vanzemalјskoj hemikaliji koja počinje da mutira njegov lјudski oblik. District 9 je otvorena metafora aparthejda, stvorena uvidom, saosećanjem sa žrtvama i otvorenim besom zbog brutalnih efekata rasizma. Ali takođe je čudno smešan, i brzo tempirane akcije i vrtoglavi ručni fotoaparati čine je gledanjem preko ivice sedišta.

Django Unchained

Quentin Tarantino-ov Django Unchained gotovo da se oseća kao film iz stripa u njegovoj stilizaciji i koliko je sve ozbilјno predstavlјeno. Nema sumnje da su gledaoci zamišlјeni da pronađu Django-a (Jamie Foxx) kao cool vrhunac, još manje kada se nakon eksplozije materijalizuje iz dima u tamnog John Legend-a. Dok radi na obezbeđivanju slobode njegove volјene Broomhilda-e (Kerry Washington), Django se udružuje sa lovcem na glave King Schultz-om (Christoph Waltz) i suočava se sa vlasnicima plantaža kao što su Big Daddy (Don Johnson) i Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

The Florida Project

The Florida Project naslov se odnosi na originalni naziv za Walt Disney World. Park je daleki san za šestogodišnju Moonee (Brooklynn Prince) i njenu majku Halley (Bria Vinaite), iako žive tako blizu njega. Nјih dve žive u motelu koji vodi Bobby (Willem Dafoe), i Moonee većinu svog vremena provodi sama ili sa ostalom decom u kompleksu. Iako se Halley najbolјe trudi da sastavi kraj s krajem, njihove okolnosti postaju sve teže i teže, a trenutci radosti postaju još čarobniji.

The Good, the Bad and the Ugly

Clint Eastvood je "dobar", Lee Van Cleef je "loš", a Eli Wallach je "ružan" u čuvenom špageti vesternu Sergio Leone-a. Tri revolveraša ukrštaju puteve dok traže skrivenu zalihu zlata. Meci lete dok se susreću sa lovcima na glave, vojnicima Unije i Konfederacije i drugim opasnostima, što je kulminiralo možda najpoznatijim filmskim meksičkim okršajem.

Good Time

Naslov filma Uncut Gems režisera Benny-a i John Safdie-a Good Time je pogrešan u tome što je iskustvo gledanja filma bilo šta osim toga. Robert Pattinson glumi Connie-a, manjeg plјačkaša banke koji pokušava da plati kauciju za njegovog brata. Film se kreće nesmetanim tempom i uklјučuje sve, od slučaja pogrešnog identiteta do prisilnog putovanja na LSD-u, dok Connie sve više i više očajnički želi novac.

Hail, Caesar!

Hail, Caesar! bi lako mogao da se osećati kao popustlјivost, jer braća Coen u osnovi rekreiraju razne vrste starih Holywood-skih filmova na osnovu njihovih ličnih obožavanja. Ali to rade s toliko lјubavi i veštine da je teško da se prigovori. Priča se vrti oko montera (Josh Brolin) pokušavajući da odgonetne šta se desilo sa nestalom filmskom zvezdom (George Clooney). Dok traži tragove, prelazi od filmskog seta do filmskog seta, nalećući na sve različite produkcije - uklјučujući mornarski mjuzikl sa Channing Tatum-om - i oživlјava idiličnu viziju holivudske prošlosti.

The Half of It

Režiser Alice Wu uzima Cirano de Bergerac-a i daje mu sveže, moderno ažuriranje u The Half of It, romantičnoj drami koja služi i kao ulazak u godine priča. Leah Lewis glumi Ellie Chu, čije je postojanje u srednjoj školi uglavnom uklјučivalo pisanje eseja za njene drugare iz razreda, za malu naknadu. Kada Paul (Daniel Diemer), slatki šalјivdžija, zatraži njenu pomoć u pisanju lјubavnog pisma, stvari postaju naglo obrnute, jer je nameravani primalac Paul-ovog pisma, Aster (Alexxis Lemire) takođe predmet Ellie-ine naklonosti. Wu graciozno gradi odnose između likova, kao i iskustvo biti čudan i obojeni čovek u malom, konzervativnom gradu.

The Irishman

Martin Scorsese-ov portret Frank Sheeran-a, zvaničnika sindikata vozača kamiona koji se udvostručio kao karijerni ubica za mafiju, traje gotovo tri i po sata. To nije znak popustlјivosti. Sa scenarijem Steven Zaillian-a (Schindler’s List) i okom dugogodišnjeg montažera Thelma Schoonmaker, The Irishman tkaje zajedno Frank-ovo držanje u Drugom svetskom ratu, njegove rane dane pod krilom mafijasa Russell Bufalino-a (Joe Pesci), njegov uspon u radničkom pokretu kao lojaliste i prijatelјa Jimmy Hoffa-e (Al Pacino), njegove grozne prekretnice kao momka koji „farba kuće“, i povremenih pogleda na porodicu za koju se zakleo da će da je zaštiti. Na kraju, kada život dođe do punog pogleda publici i samom Frank-u, film pobija svaki gangstersko idolizaciju sa posterom Goodfellas na njihovom zidu. Robert De Niro-ov Frank se svodi na grešku, a njegov često prazan pogled, koji se proteže od ostarele glatkoće do groznih bora, nudi perspektivu otrovnog dejstva moralnog neuspeha. Ne "govori" svaka scena zapletom, ali svaka Scorsese-ova kompozicija se vezuje poput sećanja, uzimajući više značenja dalјe u vremenu izvođenja. Isti efekat će verovatno produbiti The Irishman kako nam svima priraste za srce.

The Matrix

The Matrix je hladan kao kamen klasik i sada je pravo vreme da se ponovo upoznate sa filmom ili konačno nađete vremena da ga rasčekirate sa vaše liste gledanja. Film je postavlјen u budućnost u kojoj je čovečanstvo nesvesno zaroblјeno u simulaciji zvanoj Matrix, dok se u stvarnosti čovečanstvo bori protiv monstruoznih mašina za njegovu slobodu. Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss i Laurence Fishburna glume.

Minority Report

Steven Spielberg-ova adaptacija kratke priče Filip K. Dick-a sa Tom Cruise-om u glavnoj ulozi kao John Anderton, šef PreCrime-a, policijskog odelјenja koje hapsi kriminalce na osnovu predznanja, efikasno sprečavajući zločin pre nego što se dogodi. Kada je sam Anderton optužen za ubistvo u budućnosti, on je u bekstvu i mora da se bori sa sistemom kojem je posvetio njegov život.

Moon

Duncan Jones-ov Moon je jedan od najatraktivnijih naučnofantastičnih filmova poslednjih nekoliko decenija, savršeno hvatajući izolovanost bivanja u svemiru, kao i strah od takve izolovanosti. Kako je Sam Bell (Sam Rockwell) došao do kraja svog trogodišnjeg ugovora o miniranju na Mesecu, njegovo mentalno zdravlјe počinje da se pogoršava. Stvari postaju još čudnije kada postane jasno da on u stvari nije potpuno sam.

Moonlight

Barry Jenkins-ova nežna trodelna dolazak-u-godine priča Moonlight na kraju može da bude zapamćena zbog zbrke u noći Oskara koja ga okružuje – Najbolјi film prezentatora Faye Dunaway i Warren Beatty-u je predata pogrešan koverat pobednika, Beatty je pogrešno najavio da je La La Land osvojio najbolji film, a ekipa filma izašla je na pozornicu kako bi započela njihove govore pre nego što su saznali da je Moonlight u stvari pobedio. Barem sva okolna drama i interes usredsredili su širu pažnju na Jenkins-ov film, intenzivno ličnu priču u tri čina o crnom gej dečaku koji se bavi orijentacijom kao deteta, pronalaženjem prve lјubavi kao tinejdžer i uklapanjem u njegov identitet kao odrasla osoba. Mahershala Ali i Janelle Monae nude posebno nežne nastupe kao dileri droge koji ga podržavaju u detinjstvu, ali prava zvezda šou-a ovde je živa, simpatična kinematografija, jer Jenkins koristi intimne slike i oštre vizualne predloge kako bi sugerisao aktivan, bolan um iza neprekidno razvijajuće maske koju centralni lik predstavlјa svetu.

Okja

Poslednji film koji je Bong Joon-ho režirao pre Parasite bio je Okja, južnokorejsko-američka koprodukcija o devojčici i njenom super prasetu. Kao i kod svih filmova režisera Bonga, Okja gleda između tonova, mešajući viceve ​​s akomentarima na okrutnost koju trpe životinje u mesnoj industriji, kao i važnost jezika i prevođenja. Film je takođe tehničko dostignuće - iako je super svinja Okja CG kreacija, može da se pohvali izuzetnom toplinom i opiplјivošću.

The Other Guys

Adam McKay-eva drugar-policajac komedija nikad nije dostigla uspeh kao ostale njegove saradnje sa Willom Ferrellom (Anchorman, Talladega Nights, Step Brothers), što je šteta, jer je jedna od njihovih najbolјih. The Other Guys zvezde Ferrell i Mark Wahlberg kao "džokej za stolom" službenici NYPD-a koji su uhvaćeni u istraživanju piramidalnih šema koje sežu sve do vrha Wall Streeta. U suprotnom, The Other Guis može da se shvati kao vrhunac McKay-eve karijere, jer se on okrenuo od apsurdističke komedije do izlaganja sistemskoj korupciji u The Big Short i Vice.

Public Enemies

Michael Mann-ov Public Enemies, adaptacija istoimene nefantastične knjige Bryan Burrough-a, bavi se poslednjim godinama života plјačkaša John Dillinger-a. Dillinger-a, kojeg glumi Johnny Depp, progoni agent FBI-aja Melvin Purvis (Christian Bale), što komplikuje ne samo Dillinger-evu vezu sa pevačicom Billie Frechette (Marion Cotillard) već i njegovim vezama sa kolegama-kriminalcima, uklјučujući Baby Face Nelson-a (Stephen Graham). Film je pažljivo detalјan i pun harizmatičnih izvođenja, film je ujedno i elegija jedne ere.

Purple Rain

Malo filmova preliva libido, znoj i čista genijalnost, baš poput rock muzikla Purple Rain. Princ glumi “The Kid”-a, frontmena rock grupe koja trenutno čisti Minneapolis. Ali romantika i profesionalna ambicija sukoblјavaju se kada se The Kid-ova devojka Apollonia pridruži muzičkoj grupi koja se takmiči za njegovo mesto u lokalnom noćnom klubu. Odatle film povezuje sada već ikonične zapise sa melodramatičnom premisom, ali logika koja stoji iza filma je jednostavna: Stavite Prince-a na pozornicu i pustite ga da pokida. Muzičar je krenuo da napravi vrhunsko zvezdno vozilo za sebe i, na pravi Princ način, isporučio je nešto izvan legendarnog.

Slow West

Fanovi braće Coen ne bi smeli da propuste Slow West koji je ... nikako film braće Coen. Ali sa njegovim duhovitim karakterima, ravnog lica humorom i dubokim osećajem potcenjene melanholije oko nepravde i neizbežnosti smrti, sigurno se oseća kao jedan. Anti-vester zvezde John Maclean-a: X-Men: Apocalypse-in Kodi Smit-McPhee kao mladi škotski putnik koji dolazi u Ameriku, prateći ženu koju voli (Caren Pistorius), koja je pobegla iz zemlјe nakon smrtne nesreće. Nјegovo putovanje ka pronalaženju vodi ga do raznih opasnih likova koje su, između ostalih, glumili i Michael Fassbender, Ben Mendelsohn i Rory McCann. Ni tradicionalni vestern, ni neo-stilsko ažuriranje, Slow West je ciničan prema žanru, snazi kinematografske lјubavi i mnogim drugim stvarima, i njegov kraj sigurno će frustrirati neke lјude. Ali filmovi braće Coen trebali su da pripreme određene vrste filmskih fanova za ovaj poseban brend apsurda i čudnih užitaka takve nepredvidive naracije.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Poput njegovih strip nadahnuća, svaki frejm Spider-Man: Into the Spider-Verse-a oseća pažlјivo i lјupko nacrtan. Ali Into the Spider-Verse nije samo vizuelno zapanjujuća - priča Phil Lord-a već je jedna od najpromišlјenijih priča o poreklu superheroja koju smo videli godinama. Umesto da još jednom preispituje poreklo Peter Parker-a, Spider-Verse se fokusira na Miles Morales-a, tinejdžera koji je preuzeo Spider-plašt u Marvel-ovim stripovima 'Ultimate Marvel alternativni univerzum. Kada zlikovac Kingpin aktivira super-sudarača, otvarajući portal multiverzumu, Miles udružuje alternativne verzije Spider-Man-a kako bi uništio uređaj i zatvorio portal.

Tinker Tailor Soldier Spy

Čvrsto verujemo da je Tinker Tailor Soldier Spy jedan od najvećih filmova ikada snimlјenih. Adaptiran iz romana John le Carre od Tomas Alfredson-a, on zaista pokazuje svaki aspekt filmskog stvaranja, od prelepog scenarija, do trikova sa kamerama koji jačaju napetost (upotreba objektiva od 2000 mm je naročito sjajna), do muzičkih znakova koji dodaju pre nego da jednostavno prate akciju (Elgarova „Salut d'amour“, državna himna SSSR-a, itd.). Sadrži niz glumačkih uloga ubica, solidan je kroz i skroz, i srce slamajući, dok hladnoratski problemi ustupaju priču koja je na kraju o lјubavi i lјudskoj vezi.

Willy Wonka & the Chocolate Factory

Nastup Gene Wilder-a kao ekscentričnog čokoladničara Willy Vonka-e jedan je od najvećih velikana i više nego vredan ponovne posete (ili hvatanja po prvi put). Kada se mladi Charlie Bucket (Peter Ostrum) nađe kao nosilac jedne od pet zlatnih karata koje omogućavaju ulazak u Wonka fabriku čokolade, on gurnut je u magičan svet koji kažnjava loše ponašanje - i napravlјen je da radi više od pukog stvaranja predivnih slatkiša. Kako se ispostavilo, Wonka traži naslednika.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...