•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Trembling Before G-d (2001)

Trembling Before G-d je američki dokumentarni film iz 2001. koji govori ortodoksnim jevrejima homoseksualcima i njihovoj borbi da pomire svoju seksualnost sa svojom verom. Film je režirao Sandi Simša Dubovski, koji je želeo da uporedi stavove ortodoksnog judaizma prema homoseksualnosti sa sopstvenim vaspitanjem u skladu sa principima konzervativnog judaizma. Film je dobio nekoliko nagrada, uključujući i Tedi nagradu za najbolji dokumentarni film na Berlinskom filmskom festivalu 2001, kao i nagradu za najbolji dokumentarni film na Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu iste godine.

Film prati živote nekoliko ortodoksnih jevreja homoseksualne orijentacije i obuhvata intervjue sa rabinima i psihoterapeutima o stavovima ortodoksnog judaizma prema homoseksualnosti. Tokom šest godina produkcije filma Dubovski je upoznao na stotine homoseksualaca Jevreja, ali je samo nekolicina pristala da bude snimana zbog straha da će biti izopšteni iz svojih zajednica. Lica mnogih koji su pristali da budu intervjuisani su sakrivena ili je prikazana samo njihova silueta. Većina učesnika su američki Jevreji, uz jednog britanskog i jednog izraelskog Jevreja.

Žanr:dokumentarac
Godina:2001
Reziser:Sandi Simcha Dubowski
Uloge:Shlomo Ashkinazy, Steve Greenberg, Nathan Lopes Cardozo
Award:8 osvojenih
Studio: Cinephil
Zemlja:Israel
Jezik:Engleski
Trajanje:80 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila