•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tootsie (1982)

Tootsie je hvaljena američka romantična komedija iz 1982. koju je režirao Sydney Pollack a koja govori o glumcu Michaelu Dorseyju (Dustin Hoffman, koji je za svoju ulogu osvojio svoj treći Zlatni globus i četvrtu BAFTA-u u karijeri) koji se preruši u ženu kako bi dobio ulogu u TV seriji, ali se zaljubi u jednu od glumica na snimanju. Jedna od glavnih tema priče je ispitivanje uloga, identiteta i percepcije muško-ženskih odnosa, što se poklopilo sa nekoliko sličnih filmova koji su objavljeni iste godine (Yentl, Victor/Victoria). Film je osvojio Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma komedije ili mjuzikla pa je prema odluci članova Američkog filmskog instituta zauzeo drugo mesto na listi 100 godina...100 smeha (prvo je zauzeo Neki to vole vruće).

Američki filmski institut ga je takođe stavio i na 62. mesto na listi 100 najboljih filmova svih vremena, 1998. je uključen u Državni filmski registar, a Udruženje scenarista Amerike je scenario koji su napisali Murray Shisgal i Larry Galbert stavio na 17. mesto na listi "101 najboljih scenarija ikada napisanih". Časopis Premiere je lik Dorothy Michaels/ Michael Dorsey stavio na 39. mesto na listi "100 najboljih filmskih likova svih vremena", a Hoffmanovu interpretaciju istog na 33. mesto na listi "100 najboljih filmskih izvedbi svih vremena".

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1982
Reziser:Sydney Pollack
Producent:Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr
Scenario:Larry Gelbart
Uloge:Osvojen oskar
Uzrast:R
Studio: Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....