•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Thir13en Ghosts (2001)

Thir13en Ghosts je film posle kog ćete se plašiti da zatvorite oči i kada se završi. „Jedino što je gore od kuće sa duhovima je kuća sa 13 duhova“.

Priča je kompleksna. Cyrus Kriticos kog igra F. Murray Abraham je bogati kolekcionar, naučnik i lovac. Da, on je i lovac na duhove. Njegov asistent je Dennis Rafkin (Matthew Lillard, Scobby Doo). Dennis ispituje fascinantnu, staklenu kuću svog učitelja, kao ekspert za duhove. Cyrus Kriticos je nakon smrti ostavio očaravajuću staklenu kuću, sa celim bogatstvom u njoj, svom rođaku i njegovoj porodici. Arthur Kriticos (Tony Shalboub) ne zna o svom velikodušnom rođaku mnogo, ne zna da se bavio lovom na duhove i dolazi da živi u kući koju je nasledio sa sinom Bobby, ćerkom Kathy i bakom Maggie. Bobby-ja igra Alec Roberts, Kathy Shannon Elizabeth iz komedije American Pie i American Pie 2, Scary Movie i filma Jay and Silent Bob strike back dok je u ulozi Maggie Rah Digga. Preokreti su česti u filmu. Arthur-ova žena Jean koju glumi Kathryn Anderson umire pri požaru u njihovoj staroj kući. Porodica bez nje dolazi u prelepu staklenu kuću.

Promene donose zamršenje radnje i tek poslednjih minuta, pri završetku horora, mozete da sagledate koncept iz šire perspektive. Specijalni efekti uz specijalne naočare ili bez naočara su odlični. Asistent našeg bogatog genijalnog lovca na duhove otkriva mnogo detalja u samom stakleniku, počev od autentičnih ugrađenih mehanizama u konstrukciji. Naslednici su zadivljeni lepotom kuće u kojoj nameravaju da žive. U samoj staklenoj kući je moguće videti duhove preko naočara koje je izumeo sam Cyrus Kriticos. Tako postaje interesantno gledati Shannon Elizabeth i u kupatilu, jer ona ne vidi duha bez pomagala, a vi ste sigurni da su tu. Čak i za gledaoce sve ima dublji efekat zbog stakla od kog je napravljena kuća puna duhova.

Estetski detalji doprinose lepoti svih detalja u filmu Third13en Ghosts. Na kraju ćete ipak ostati ispod kreveta, čak i kad se film završi. Đavolski uvrnuti naučnik je otključao vrata pakla. Uostalom, svi likovi su veoma dobro osmišljeni i uz veoma dobre glumce uživaćete sa njima u prelepoj kući koja je u potpunosti sagrađena od stakla.

Žanr:horor, misterija, triler
Godina:2001
Reziser:Steve Beck
Scenario:Robb White, Benjamin Carr
Uloge:Tony Shalhoub, Shannon Elizabeth, Embeth Davidtz
Uzrast:R
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:91 Minut
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...