•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

There's Something About Mary (1998)

Odlična komedija "Svi su ludi za Meri" je jedan od najboljih filmova braće Farrelly, autora najzanimljivijih savremenih američkih komedija. Besramni i sirovi humor braće Farrelly u kome poznati dvojac ismejava političku korektnost, ljubitelje životinja, decu, a ne štedi ni mentalno retardirane osobe, ukomponovan je u okvir romantične komedije.

Tediju se ostvari životni san kad ga na maturu pozove najlepša devojka na školi, prelepa Mary Jensen, dirnuta njegovim angažovanjem za njenog mentalno zaostalog brata Warrena. Veče iz snova pretvara se u pakao kada Ted umesto na plesu završi u bolnici. Od neugodnog događaja prošlo je 13 godina, a Ted, sada uspešan pisac, i dalje razmišlja o Mary. Na nagovor najboljeg prijatelj Doma unajmi privatnog detektiva koji joj ulazi u trag na Floridi. Međutim, detektiv Pat Healy i sam se zaljubi u Mary, pa laže Tedu da je toliko poružnila da ju više nema smisla da je i traži. I dok Pat na sve moguće načine pokušava steći njenu naklonost, Ted sluša svoje srce i kreće put Floride. Putem upada u nevolje sa policijom, jer poveze stopera koji mu u automobilu ostavlja mrtvo telo. Kada napokon pronalazi Mary, ponovni susret budi stare emocije. Jedini je problem što nije jedini, jer se oko Mary nalaze i brojni drugi udvarači...

Farrellyjevi žele veći novac od jeftinog ismejavanja seksualnih perverzija. Njihov je cilj oslobađanje komedije od lanaca sablažnjivog, banalnog i cenzurisanog. "Svi su ludi za Meri" priziva vremena kada je okliznuti se na koru od banane izazivalo salve smeha bez trunke grižnje savesti: ovo je komedija šokova, katarzične vrste koja budi svest o kulturnom licemerju, buja pod njihovim perom i rediteljskom palicom.

'There's Something About Mary' je definitvno odlična komedija koja zaslužuje pažnju publike, definitivno se nećete pokajati.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1998
Reziser:Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Producent:Frank Beddor
Scenario:Ed Decter, John J. Strauss
Uloge:Ben Stiller, Cameron Diaz, Matt Dillon
Uzrast:R
Award:17 nagrada i 11 nominacija
Box office:176.M USD
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Website:www.clean-pipes.com
Jezik:Engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...