•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The World's Fastest Indian (2005)

Legenda o motoru je film koji je sniman pod režijom Rogera Donaldsona. Baziran je na istinitoj priči velikog entuzijaste H.J. „Burt“ Munro iz Novog Zelanda koji je svu svoju ljubav poklonio motorima. Burt nabavlja i modifikuje Motor Indian iz 1920. god. i svakim usavršavanjem motora obara rekord za rekordom.

Penzionisani Burt (Anthony Hopkins) živi u malom gradiću Invercargill u Novom Zelandu. Sav smisao života ograničava na svoj modifikovani motor marke Indian iz 1920-te god, na kojem radi i koga prepravlja već celih 25 godina, pokušavajući da ga napravi što je moguće bržim. Jedini cilj koji ima je otići sa motorom na Bonneville Speed Week u Americi da testira krajnju moguću brzinu koju može sa motorom da ostvari, jer ni sam ne zna koliko brzo motor može voziti.

Sa godinama dolaze i bolesti gde Burt doživljava srčani infarkt i shvata da mu je godina u kojoj se trenutno nalazi zapravo poslednja šansa da tako nešto i učini i svoj cilj ostvari.

Uzima hipoteku na imanje, zapošljava se kao kuvar na jednom brodu da bi se uspeo prebaciti u Ameriku gde želi ostvariti svoj večni san. Na zalost, u svojoj silnoj želji zaboravlja na administrativne formalnosti i pri dolasku u Bonneville, zaboravivši na prijavu za trke, ne dobija dozvolu za nastupanje.

Zahvaljujuci snalažljivosti i pomoći pojedinaca ipak uspeva da prebrodi sve prepreke. Dobija dozvolu za oficijelni start gde oduševljava sve gledaoce i uspeva da obori rekord u klasi Motora do 1000cm3. Rekord koji i dan danas važi i nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda je ostvaren tim motorom 1967-e godine.

Produkcija filma je kostala 25 miliona Dolara da bi u bioskopima u USA imala zaradu od samo 5,1 miliona. Film je imao peh i na evropskom tlu tako da je takoreći organizacijski, ovaj veoma simpatični film sa genijalnim Hopkins-om, u stvarnosti doživeo veliki blam.

Ali, naravno, to nam neće smetati da pogledamo ovaj stvarno lep film o snovima i mogućnostima da po svaku cenu taj san i ostvarimo. Radnja filma je dosta lagana za praćenje, ispunjena humorom i naivnošću stranaca u Americi, avantura jednog starca u uzletu da ostvari svoj večni san i u filmu se počesto nailazi i na dijaloge koji u sebi imaju jako puno životnog značenja i iskustva.

Žanr:biografija, drama, sportski
Godina:2005
Reziser:Roger Donaldson
Scenario:Roger Donaldson
Uloge: Anthony Hopkins, Diane Ladd, Iain Rea
Uzrast:PG-13
Award:10 osvojenih
Studio:OLC / Rights Entertainment
Jezik:Engleski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...