•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The War of the Worlds (1953)

Kad je 1953. neposrednu ratnu opasnost zamenilo "mirnodopsko" hladnoratovsko razdoblje, neki su se setili Wellsovog romana i došli su na ideju da ga ekraniziraju.
"Rat svetova" Byrona Haskina smatra se jednom od najboljih ekranizacija ne samo tog romana nego i naučno-fantastičnog žanra uopšte, jer je pročišćena od natprirodnih heroja i svake patetike. Objekat nalik meteoru srušio se nedaleko od gradića u južnoj Kaliforniji. Među zainteresovanim istraživačima su naučnik Clayton Forrester (Gene Barry), koji se sprijatelji sa Sylvia Van Buren (Ann Robinson), rođakom lokalnog sveštenika (Lewis Martin). S obzirom na to da je meteor suviše vruć kako bi mu se prišlo blizu, Clayton odluči da sačeka nekoliko dana i onda da nastavi istragu, ostavljajući trojicu ljudi da čuvaju ovaj objekat. Ostavši sami, čuvari odlučuju prići meteoritu i odmah upadaju u nevolju jer se ispostavlja kako oni ne čuvaju meteor već svemirski brod sa Marsa.
Marsovci su opremljeni toplotnim talasima i počinju napadati nemoćne zemljane. Kada vojska dođe radi pregovora, vanzemaljci demonstriraju svoju beskrupuloznost ubijajući Sylvijinog rođaka koji je poslat kao pregovarač za mirno rešenje sukoba.
Dok Clayton i Sylvia traže sklonište, marsovci kreću u misiju zauzimanja zemlje i ništa im ne može stati na put...
The War of the Worlds (1953) je filmski klasik koji svakako trebate ogledati.

Žanr:akcija, horor, naučna fantastika
Godina:1953
Reziser:Byron Haskin
Scenario:H.G. Wells, Barré Lyndon
Uloge:Gene Barry, Ann Robinson, Les Tremayne
Uzrast:PG
Award:Osvojen oskar
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.paramount.com
Jezik:Engleski
Trajanje:85 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...