•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Usual Suspects (1995)

Nakon masakra u luci u San Dijegu, jedini svedok je kriminalac - bogalj iz Njujorka. Policajac, opsednut istragom o jednom članu bande, pokušava da iz bogalja izvuče informacije o događaju. Nakon žestoke psihološko – verbalne borbe, ispostavlja se da je pozadina događaja veoma složena…

Da godine i iskustvo nisu presudni za izradu kvalitetnog filma, dokazala je 1996. godine grupa mladih filmskih radnika koja se okupila oko projekta pod imenom ''Dežurni krivci''.

Sa nepunih 30 godina, mladi Brajan Singer prihvatio se režije filma koji će ga lansirati među najpoznatije filmske režisere i njegovom ostvarenju doneti prestižne nagrade ''Oskar'' u dve kategorije: za najbolji scenario i epizodnu ulogu. Uloga u filmu o Kajzer Soze-u, neuhvatljivom kriminalcu koga '' štiti sam đavo'', verovatno je bila prekretnica i u karijeri Kevina Spejsija koji je, dobivši Oskara za epizodnu ulogu, preko noći postao jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu. Sam film se još uvek visoko kotira na listi najboljih filmova svih vremena, a nešto što daje posebni šarm ovom triler-noar filmu je muzika koju je pisao mladi kompozitor iz Kalifornije, Džon Otman.

Držeći se klasične koncepcije, varijacijama koje podsećaju na radove Kloda Debisija (jedna kompozicija sa diska je neizmenjena Debisijeva ), Otman je postigao snažan dramski efekat.

Sjajna glumačka ekipa koju čine Gebrijel Birn, Stiven Boldvin, Benisio Del Toro, Čez Palminteri, Pit Postlveit i drugi dala je svoj doprinos u skladu sa svojim kvalitetima - svaka od uloga je temeljno i detaljno obrađena.

Scenario prepun neočekivanih obrta, odlična muzika i još bolja gluma, precizno i racionalno vođena kamera, montaža bez ijednog suvišnog kadra, zaista svrstava ovaj film među najbolje trilere svih vremena, i neizbežnim u kolekciji svakog filmofila.

Žanr:krimi, misterija, triler
Godina:1995
Reziser:Bryan Singer
Scenario:Christopher McQuarrie
Uloge:Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri
Uzrast:R
Award:2 Oskara i 22 drugih nagrada
Box office:23
Studio:MGM Studios
Website:www.mgm.com/view/Movie/2083/The-Usual-Suspects/
Jezik:Engleski, mađarski, špans
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu