•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Towering Inferno (1974)

The Towering Inferno (naslov preveden kao Pakleni toranj) je američki film katastrofe snimljen 1974. u režiji Johna Guillermina i produkciji Irwina Allena (koji je režirao akcione scene). Radnja se događa u San Franciscu gde prilikom svečanosti otvaranja najvišeg nebodera na svetu dolazi do požara zbog koje se zvanice nađu blokirane na gornjim spratovima zgrade, i pri čemu im je ugrožen život. Spektakularne akcione scene i impresivna glumačka ekipa - kojom su dominirali Paul Newman i Steve McQueen kao dve najveće hollywoodske zvezde svog vremena - su The Towering Inferno učinili jednim od najuspešnjih filmova godine. Uz brojne nagrade, The Towering Inferno je primio i pohvale od strane kritike, pa se smatra najboljim od svih filmova katastrofe koji su dominirali američkim bioskopskim repertoarom početkom 1970-ih.

Filmu je, između ostalog, odata počast i pesmom Disco Inferno, najvećim hitom disco-ere koji je bio neposredno inspirisan filmom.

Žanr:akcija, triler
Godina:1974
Reziser:John Guillermin
Scenario: Richard Martin Stern
Uloge: Paul Newman, Steve McQueen, William Holden
Uzrast:PG
Award:3 osvojene
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:165 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...