•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Sugarland Express (1974)

The Sugarland Express je američka filmska drama iz 1974. godine, u kojoj glavne uloge igraju Goldie Hawn, Ben Johnson, William Atherton i Michael Sacks. Film je režirao Steven Spielberg, a to je bio njegov prvi film koji je bio namenjen prikazivanju u bioskopima (Njegov film iz 1971., Duel, bio je prikazan u bioskopima samo u nekim zemljama). Film pripoveda istininu priču o mužu i ženi koji pokušavaju pobeći od zakona.

Maja 1969. godine, Lou Jean Poplin, gonjena strahom da će starateljstvo nad sinom biti dato njenoj majci, pomaže svome suprugu Clovisu Michaelu Poplinu da pobegnu sa zatvorske farme Beauford H. Jester koja se nalazi u Teksasu.

Tokom svog putovanja, oni savladavaju i otimaju policajca Maxwella Slidea, koga potom drže kao taoca u svom sporome karavanu. Poplinovi i Slide putuju kroz Beaumont, Dayton, Houston, Cleveland, Conroe i na kraju Wheelock, Texas. Za razliku od događaja u filmu, oni stvarni su se odigrali u svega nekoliko sati.

Poplinovi potom dovode Slidea u dom Lou Jeanine majke, u kome se dotični susreću sa brojnim snagama reda i zakona. Upravo tamo FBI agent i okružni šerif pucnjevima iz vatrenog oružja ubijaju Clovisa Michaela Poplina a potom i hapse Lou Jean Poplin. Kroz celi događaj oteti policajac prolazi neozleđen.

Lou Jean Poplin provodi pet meseci u zatvoru za žene. Dotična Lou Jean je umrla u Livingstonu u Texasu 1989. godine. Pravi Crone je bio savetnik na snimanju filma i odigrao je manju ulogu u filmu kroz lik zamenika šerifa. Prethodno spomenuti gospodin Kenneth Crone je preminuo u 10. februara 2011. godine.

Žanr:avantura, krimi, drama
Godina:1974
Reziser:Steven Spielberg
Scenario:Hal Barwood, Matthew Robbins
Uloge:Goldie Hawn, Ben Johnson, Michael Sacks
Uzrast:PG
Award:1 nagrada i dve nominacije
Box office:13
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila