•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Star (2017)

Većina nas je upoznata sa biblijskom pričom o rođenju – dramatično rođenje Isusa, sakrivenog u štali sa Marijom i Josifom, tri kralja sa tamjanom i mirom. To je priča koju svakog Božića viđamo na travnjacima i okvirima kamina širom sveta. Šta bi bilo kada bismo to videli iz neke druge perspektive? Kao što je, recimo, malo magare sklupčano pored jasli? Animirani film „The Star“ zauzima ovu tačku gledišta, a njegova verzija priče je mnogo više divlja i veselija od one koju smo čuli ranije.

Ovaj film, koji je napisao Carlos Kotkin i režirao Timothy Reckart, preuzima biblijsku priču i pretvara je u vrstu ljupke životinjske zabave sa brzim dijalozima, koja predstavlja pravu poslasticu za decu. To je drevna priča sa modernim senzibilitetom zahvaljujući grupi dovitljivih krznenih prijatelja koji pomažu Mariji i Josifu da dođu do Vitlejema.

Heroj ove priče je magarac Bo (Steven Yeun) koji sanja o boljem životu od onog u kojem melje zrnevlje u tamnoj štali. On beži da bi se pridružio kraljevskom karavanu (Royal Caravan) sa svojim najboljim prijateljem, golubom Daveom (Keegan-Michael Key), pa uskoro nailaze na Marijino (Gina Rodriguez) i Josifovo (Zachary Levi) dvorište. U međuvremenu, tri mudraca su informisali kralja Heroda (Christopher Plummer) o predstojećem dolasku novog kralja, pa Herod šalje svog zlog plaćenika i njegove krvoločne pse da se otarase bebe.

Ovo je vrsta filma koja želi da se približi deci i da učini ovu priču ne samo prijatnom, već i da bude zabavan način da deca nauče ovu biblijsku priču. Ljupki životinjski likovi, savremeni dijalog, blesavi humor i neumorna akcija služe da učine da ovaj film deluje kao svaki drugi animirani film koji su deca videla ove godine. Ovo nije mjuzikl, ali se priča svako malo prekida kako bismo čuli pop, kantri ili R&B božićne note pesama koje izvode svetske zvezde.

Na kraju krajeva, „The Star“ je prilično lud film, sa scenama beskrajnih potera koje dodaju dramu i neizvesnost ovoj priči. Jednostavna priča ne bi održala interesovanje bez dopune u vidu Boovih snova o boljem životu, krvoločnim psima koji jure Mariju kroz pustinju i ovce po imenu Ruth (Aidy Bryant) i njenog pomirenja sa stadom.

Stil animacije je osnovan ali smeo i živopisan, a brojne zvezde pozajmljuju glasove ovim likovima. Možda je najupečatljiviji Tracy Morgan kao jedna od kraljevskih kamila, uspevajući da prevaziđe Tyler Perry i Oprah Winfrey, koji daju glasove drugim kamilama.

„The Star“ više liči na edukativni film nego na čistu zabavu, donoseći drevno poreklo Božića mlađoj publici, ali tako da je prilagođeno njihovim potrebama i željama. Ovo je uslužni animirani film prilagođen sezoni, ali nema ničega van osnovnog materijala što bi ovaj film obeležilo kao posebno jedinstven ili specijalan.

Žanr:animacija, avantura, komedija
Godina:2017
Reziser:Timothy Reckart
Scenario:Carlos Kotkin, Simon Moore
Uloge:Steven Yeun, Keegan-Michael Key, Aidy Bryant
Uzrast:PG
Award:1 nagrada
Studio:Affirm Films, Columbia Pictures, Franklin Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.thestarmovie.com/site/
Jezik:engleski
Trajanje:86 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...