•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Square (2018) - uskoro

Film „Skver“ švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je jednog od najvećih priznanja ove godine – Zlatne palme na Kanskom festivalu. Otkačena i na momente urnebesna satira o svetu savremene umetnosti i muzeja postavlja pitanja o podeljenosti društva uzimajući u obzir ličnu odgovornost i humanost.

Kristijan (koga igra Klas Bang) je glavni kustos Kraljevskog Muzeja avangardne umetnosti, zgodan arogantan i pretenciozan u svojoj privilegiji i moći. Razveden, ali posvećen otac dvoje dece koji vozi elekrični automobil i posvećen je višim ciljevima. Njegova sledeća izložba je „Skver“, instalacija koja poziva prolaznike na altruizam podsećajući ih na njihovu ulogu odgovornih ljudskih bića. Ali, ponekad je teško živeti prema sopstvenim idealima – Kristijanov budalasti odgovor na krađu njegovog telefona i novčanika vodi ga u sramne situacije. U međuvremenu PR agencija muzeja kreira neočekivanu kampanju za „Skver“. Odgovor na nju je prenaduvan i šalje Kristijana, kao i muzej u egzistencijalnu krizu. Ostlund, naravno, ima ciničan osvrt na izložbu poistovećujući kvadrat sa svim beskućnicima koji u svakodnevnom životu ne dobiju ni drugi pogled.

Glumci: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
Režiser: Ruben Östlund

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...