•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Siege (1998)

Opsada (eng. The Siege), američki politički triler iz 1998. godine u režiji Edwarda Zwicka sa Denezelom Washingtonom i Bruceom Willisom u glavnim ulogama.

Film prikazuje fiktivni događaj terorističkog napada na New York City, čime odražava aktuelni strah od islamskog terorizma, zbog čega je film kritikovan od strane muslimanske zajednice u SAD-u.

Agent FBI-ja i šef newyorškog antiterorističkog odreda Anthony 'Hub' Hubbard (Denzel Washington) i njegov partner libanonskog podrekla Frank Haddad (Tony Shalhoub) javljaju se na dojavu o bombi podmetnutoj u autobus pun ljudi. Međutim, ispostavi se da je reč o lažnoj napravi koja je pri rasprsnuću oslobodila boju. Ali, to je bilo i više nego dovoljno da agent Hubbard započne istragu o incidentu, koja ga dovede do nimalo kooperativne agentice CIA-e Elise Kraft (Annette Bening), špijunke s važnim vezama na Srednjem Istoku.

Kada prava bomba eksplodira u autobusu usmrtivši gomilu nevinih putnika, grad počne potresati niz eksplozija podmetnutih na ključnim mestima u gradu. U tom trenutku, Hubbard i Elise prisiljeni su udružiti snage kako bi otkrili počinitelje strahovitih zločina. U međuvremenu, bombardovanje grada se intenzivira i dostiže gotovo apokaliptične razmere, što prisili vladu na proglašavanje vanrednog stanja u Brooklynu, gde živi najviše Amerikanaca arapskog porekla. Za sprovođenje opsade zadužen je general William Devereaux (Bruce Willis), čovek koji je isplanirao šeikovu otmicu, što dodatno donosi napetosti. Pod njegovim zapovedništvom počinje se sprovoditi brutalna represija nad arapskom zajednicom, a na Hubbardu i Elise je da ga pokušaju zaustaviti.

Denezel Washington i Bruce Willis garantuju dobru zabavu.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1998
Reziser:Edward Zwick
Scenario:Lawrence Wright
Uloge:Denzel Washington, Bruce Willis, Annette Bening
Uzrast:R
Award:dve nagrade i 4 nominacija
Box office:40.9M USD
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu