•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Scalphunters (1968)

"Lovci na skalpove" je treći film i prvi vestern slavnog američkog reditelja Sydneya Pollacka, nagrađenog 1985. Oscarima za režiju i produkciju melodrame "Moja Afrika". Dve potvrđene zvezde, B. Lancaster u ulozi priprostoga lovca na životinje i T. Savalas kao njegov suparnika su zvezde ovog filma.

Joe Bass (B. Lancaster) je traper koji uživa u slobodnom životu u prirodi i svakoj kapljici whiskyja koje se usput dočepa. Dok se vraća iz još jednog uspešnog lova i već sanja užitke koji ga čekaju u civilizaciji, popušta mu pažnja i njegov konj natovaren prvoklasnim krznima menja vlasnika i bez njegovog pristanka.

Umesto pića, kupke i žena, dobija odbegloga crnog roba Josepha Winfielda Leeja (O. Davis) koji je bombastično leporečiv baš kao i ime koje nosi. Tek što se počeo miriti s lošom trampom, ostaje i bez neželjenoga suputnika jer mu ga ugrabi beskrupulozni lovac na skalpove Jim Howie (T. Savalas) koji sa svojim razbojnicima putuje u Kaliforniju.

Kako se u karavani ko zna kako našao i konj s krznima s početka priče, zlosretnome traperu ne preostaje ništa drugo nego da slediti lovce na skalpove i čeka povoljnu situaciju...

Uživajte u ovoj vestern komediji, naravno ako volite ovakve filmove.

Žanr:komedija, vestern
Godina:1968
Reziser:Sydney Pollack
Scenario:William W. Norton
Uloge:Burt Lancaster, Shelley Winters, Telly Savalas
Award:1 osvojena
Studio: Bristol Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...