•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Royal Tenenbaums (2001)

Nekada davno, Royal Tenenbaum je bio uspešan advokat i vodio srećan brak sa svojom suprugom Etheline, arheologinjom. Imali su i dva sina, Chasa i Richieja, i jednu usvojenu ćerku, Margot. No Royal nikada nije bio onakav otac kakav je trebao biti; sa vazdušnom BB puškom je u jednoj igri upucao sina Chasa u prst, stalno je svakome napominjao kako je Margot njegova usvojena ćerka a najdražeg sina Richieja je vodio na klađenje kod borbe pasa. Deca su ipak svojevremeno bili geniji; Chas je bio financijski genij, Margot je pisala hvaljene pozorišne komade a Richie je izvrsno igrao Tenis. Ali kada se Royal rastavio od supruge i napustio porodicu deca su se polako počela pretvarati u frustrirane i neurotične osobe.

Margot se udala za neurologa Raleigha St. Claira i sa 30 godina još uvek skriva da puši cigarete. Richie se prestao baviti tenisom i tajno zaljubio u Margot, ali se stidi to reći iako je ona njegova usvojena sestra. Chasova supruga je poginula i ostavila ga sa dvoje dece. Jednog dana, gotovo u isto vreme, deca se počnu vraćati u Ethelininu kuću, u kojoj su pre živela. Istovremeno, tamo se vraća i sam Royal, koji je čuo da je Etheline zaprosio računovođa Sherman. Royal tvrdi da umire od raka želuca i da se želi pomiriti sa porodicom, ali zapravo je zdrav i samo krije da nema više novaca. Jedino je tu tajnu priznao porodičnoj sluzi, indijskom sobaru Pagodi. Richie i Margot su spremni da mu oproste, ali Chas je i dalje ljut na njega. Pojavi se i "prijatelj porodice" Eli Cash, drogeraš koji je oduvek hteo biti Tenenbaum i koji piše romane o westernima, i koji je takođe zaljubljen u Margot.

Sherman raskrinka Royala kada otkrije da je doktor koji ga je pregledavao bio samo glumac i da je lek protiv raka koji je uzimao bio samo obični Tic-Tac. Royal priznaje laž i biva izbačen iz kuće. Nedugo nakon toga Richie od silne depresije zbog neuzvraćene ljubavi od Margot odluči počiniti samoubistvo rezanjem žila. No našli su ga Raleigh i Dudley pa mu spasili život odvevši ga u bolnicu. Sherman i Etheline se udaju a nedugo nakon toga porodica oprosti i Royalu. Margot i Richie započnu ljubavnu vezu. Par meseci kasnije Royal je dobio infarkt i preminuo.

Osvojen Zlatni Globus (najbolji glavni glumac u komediji ili muziklu Gene Hackman).

Nominacija za Oscara (najbolji scenario).

Nominacija za BAFTA-u (najbolji scenario).

Žanr:komedija, drama
Godina:2001
Reziser:Wes Anderson
Scenario:Wes Anderson, Owen Wilson
Uloge:Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston
Uzrast:R
Award:11 osvojenih
Studio: Touchstone Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...