•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Reaping (2007)

Hillary Swank glumi Katherine, mladu profesoricu univerziteta u Louisiani, čiji je posao putovati po Svetu i razotkrivati prave uzroke “natprirodnih” misterija. Već se od početka može primetiti da je u životu imala nekakvu situaciju koja je veliku vernicu pretvorila u skeptičnu naučnicu.

Nakon što je za niz situacija dokazala da nemaju veze sa Božanskom intervencijom, situacija u malom gradiću Havenu promeni će joj pogled na život. Lokalni učitelj dolazi do nje po pomoć, jer se u tom zabitom mestašcu počelo dešavati nešto čudno što “smrdi” na 10 biblijskih katastrofa.

The Reaping je holivudski hit koji je debitovao u istom vikendu sa na bioskopskim blagajnama neslavno propalim Grindhouseom. Ideja za film je prilično zanimljiva i veoma solidno realizovana.

Prvih četrdeset minuta su sasvim solidni, upoznajemo se sa likovima, dobijamo neke zanimljive informacije oko mogućih problema koji će pogoditi centar radnje, i sve u svemu sa interesom nastavlja se dalje. Tu dolazi do jednog perioda u kome aktivno počinjemo da dobijamo Katherinine flešbekove, kroz koje se vade informacije o tome šta joj se zapravo desilo i zašto je izgubila svoju veru u Boga.

Ovo je odrađeno pomalo konfuzno, a iz sadržajne perspektive celokupna situacije oko gubitka vere je nekako previše stereotipna. Finalnih pola sata filma su sasvim solidni, akcija je učestala, i napokon slažemo sve kockice i shvatamo u čemu je zapravo stvar. Twist je prilično banalan, ali film je u globalu sasvim solidan i sat i po vremena neće biti totalno uzaludno bačeno.

Dežurni mrzitelji CGI efekata naći će veliki niz zamerki, jer jednostavno u većini kompjuterski generisanih scena, kvalitet istih nije ni blizu nivoa kakvoj bi jedan holivudski blockbuster trebao težiti.

NNT
Žanr:horor, triler
Godina:2007
Reziser:Stephen Hopkins
Scenario:Carey Hayes
Uloge:Hilary Swank, David Morrissey, AnnaSophia Robb
Uzrast:R
Box office:63
Studio:Warner Bros
Zemlja:United States
Website:wwws.warnerbros.de/thereaping
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...