•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Quatermass Xperiment (1955)

Prvi od četiri filma koje objedinjuje isti protagonista, profesor Kvejtermas. Film se temelji na televizijskoj seriji pod nešto drugačijim naslovom, The Quatermass Experiment, koja je u šest tridesetpetominutnih epizoda emitovana dve godine ranije. Popularnost koju je stekla serija bila je dovoljan razlog da se načini i njena verzija za veliki ekran, a potonji razvoj događaja pokazao je da je posredi jedan od najpopularnijih likova britanske SF kinematografije, čije će pustolovine još tri puta biti snimljene u filmskoj, a dva puta u televizijskoj verziji.
Prvi film priča o povratku jednog svemirskog broda na Zemlju, ali uz iznenadnu havariju, kojom prilikom ginu dva od tri astronauta. Za jedinog preživelog, međutim, ubrzo se ispostavlja da je zaražen neobičnom boljkom koja mu preobražava telo u amorfnu masu što počinje da hara Londonom.
Konačno, u Vestminsterskoj katedrali profesor Kvajtermas uspeva da je uništi visokim naponom.
Kritika je s razlogom istakla uspelu ulogu ukletog astronauta (Ričard Vordsvort), uporedivši ovu kreaciju sa Karlofijevim čudovištem doktora Frankenštajna.

Žanr:horor, sf
Godina:1955
Reziser:Val Guest
Scenario:Richard H. Landau, Val Guest
Uloge:Brian Donlevy, Jack Warner, Margia Dean
Uzrast:X
Studio:Hammer Films
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:82 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila