•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Proposal (2009)

Veridba (eng. The Proposal) je američka romantična komedija iz 2009. godine sa Sandrom Bulok i Rajanom Rejnoldsom u glavnim ulogama. Film je režirala En Flečer, a scenario je napisao Pit Kijareli.

Dve nedelje posle premijernog prikazivanja, prodato je 3.314.840 DVD diskova, a ukupna zarada filma se procenjuje na oko 317 miliona dolara, što ovaj film čini komercijalno najuspešnijim u karijeri Sandre Bulok. Za njega je treći put nominovana za Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

Margaret Tejt (Sandra Bulok) je glavni urednik poznate izdavačke kuće iz Njujorka. Kao šef je hladna, suzdržana, stroga, zbog čega je kolege ne vole. Nakon što joj javljaju da joj viza ističe, i da će uskoro biti deportovana u Kanadu, Margaret traži od svog asistenta Endrua Pakstona (Rajan Rejnolds) da se venča sa njom. Endru je u početku odlučan u svojoj nameri da je ne posluša, ali pošto ga šefica ucenjuje da neće objaviti njegovu knjigu, na kojoj je radio tri godine, pristaje da se ženi. Ta veridba na brzu ruku postaje sumnjiva inspektoru Gilbertsonu (Denis O‘Hare), i on pokreće čitav proces, kojim će se utvrditi da li je ta veza zaista prava ili je prevara. Inspektor ih upozorava da će odgovarati na pitanja jedno o drugom odvojeno, i da će njihove porodice učestvovati u tome, kao i da će u slučaju da se odgovori ne podudare, Margaret biti deportovana, a Endru uhapšen zbog saučesništva. Endru pristaje, ali pod uslovom da posle venčanja bude unapređen u urednika, kao i da njegova knjiga bude objavljena u tiražu od 20.000 primeraka...

Nakon mnogo zavrzlama i preokreta, kao što obično i biva u romantičnim filmovima, sve će se završiti srećno i svi će biti zadovoljni. Proverite i vi zašto je ovaj film imao toliku popularnost.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2009
Reziser:Anne Fletcher
Producent:David Hoberman, Todd Lieberman
Scenario:Pete Chiarelli
Uloge:Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen
Uzrast:PG-13
Award:6 nagrada i 18 nominacija
Box office:164M USD
Studio:Touchstone Pictures
Zemlja:United States
Website:theproposal.movies.go.com
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....