•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Pink Panther Strikes Again (1976)

“The Pink Panther Strikes Again” je peti film u serijalu o Pink Panther-u, pa se i nastavlja onde gde je završen njegov prethodnik. Objavljen je 1976. godine, a priča ne uključuje Pink Panther dijamant, bez obzira što njegovo ime ima u svom naslovu.

Radnja filma govori o tome kako je nekadašnji glavni inspektor Charles Dreyfus (Herbert Lom) u velikoj meri uspeo da se oporavi od svoje ludosti, koja ga je navodila da stalno pokušava da ubije inspektora Jacques-a Clouseau-a. Tako da je on skoro spreman da bude pušten na slobodu, ali Clouseau (Peter Sellers), koji je sada glavni inspektor, dolazi da razgovara sa njim i on ponovo poludi.

Ubrzo, Dreyfus beži iz sanatorijuma odlučan da ubije Clouseau-a. Prvo pokušava da postavi bomdu dok se Clouseau stalno bori sa svojim slugom Cato-om (Burt Kwouk), koji ima naređenja od Clouseau-a, da ga stralno drži u pripravnosti time što stalno pokušava da ga ubije. Bomba skoro uništava celi Clouseau-ov stan, on biva zdrav i čitav, čistim sticajem okolnosti. Cato, ipak zadobija povrede i odvode ga u bolnicu.

Dreyfus i dalje pokušava da istraje u svojoj nameri, traži pomoć od fizičara profesora Hugo-a Fassbender-a (Richard Vernon) primoravajući ga da napravi smrtonosno oružje.
Clouseau putuje u Englesku, da istraži nestanak profesorove kćerke, koju je Dreyfus kidnapovao.

Kreće obilje akcije, avature, komičnih i neočekivanih situacija. Film vas ni u kom slučaju neće ostviti ravnodušnim, glumačka ekipa je odlična, gluma je zaista verna, tako da se čini da su svi događaji zaista istiniti.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, komedija, porodični
Godina:1976
Reziser:Blake Edwards
Scenario:Frank Waldman, Blake Edwards
Uloge:Peter Sellers, Herbert Lom, Lesley-Anne Down
Uzrast:PG
Award:nominovan za 2 Oskara
Studio:Amjo Productions
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu