•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Patriot (2000)

The Patriot je američki ratni film snimljen 2000. u režiji Rolanda Emmericha. Radnja mu je smeštena u Južnu Karolinu u doba američkog rata za nezavisnost, a protagonist Benjamin Martin, lokalni farmer i veteran sedmogodišnjeg rata, koji se priključuje američkim borcima za nezavisnost nakon što su mu maloletnog sina ubili britanski vojnici na čelu sa krvoločnim pukovnikom Tavingtonom (čiji lik tumači Jason Isaacs).

Iako je imao solidan komercijalni uspeh i uglavnom pozitivne kritike, Patriot je postao predmet mnogih zamerki zbog nedostatka istorijske autentičnosti, pogotovo u britanskoj javnosti, koja je zamerala scene od strane britanske vojske počinjenih zverstava za koje ne postoje nikakva podloga. Patriota se zbog toga često uzimao primer kao institucionalne anglofobije u tadašnjem Hollywoodu. S druge strane su došle zamerke da film u potpunosti ignoriše činjenicu institucije robovlasništva u tadašnjoj Južnoj Karolini, odnosno sugerisao je harmonične i potpuno anakrone odnose između belaca i crnaca.

Deo kritičara, pogotovo s područja bivše Jugoslavije, je u Patrioti pronašao značajne sličnosti sa partizanskim filmovima.

Žanr:akcija, drama, ratni
Godina:2000
Reziser:Roland Emmerich
Producent:Dean Devlin, Mark Gordon, Gary Levinsohn
Scenario:Robert Rodat
Uloge:Mel Gibson, Heath Ledger, Joely Richardson
Uzrast:R
Award:Nominovan za 3 Oscara, 8 nagrada i 17 nominacija
Studio:Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:165 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...