•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Notebook (2004)

“The Notebook” je romantični film iz 2004. godine, reditelja Nick-a Cassavetes-a, koji je zasnovan na romanu Nicholas-a Sparks-a. U filmu glume zvezde Ryan Gosling i Rachel McAdams. Oni su mladi par koji se zaljubljuje tokom 1940. godine. Njihovu priču vidimo ispričanu iz sadašnjeg trenutka, koju govori stariji čovek koga igra James Garner i on je govori prijateljici u staračkom domu koju igra Gena Rowlands.

Dakle, u modernom staračkom domu, stariji čovek po imenu Duke počinje da čita ljubavnu priču iz svoje beležnice starijoj pacijentkinji koja je njegova prijateljica.

Priča počije 1940. godine, na karnevalu na Seabrook ostrvu, Južna Karolina, lokalni mladić Noah Calhoun (Ryan Gosling) upoznaje sedamnaestogodišnju naslednicu bogatsva i lepu devojku po imenu Allie Hamilton (Rachel McAdams). To je ljubav na prvi pogled. Ona stalno odbija njegovo udvaranje, sve dok ih prijatelji ne spoje, tako da se oni sreću u ponoćnoj šetnji.

Noah i Allie provode zajedno jedno idilično i savršeno leto. Jedne noći, samo nedelju dana pre nego što Allie napusti grad, ona i Noah odlaze u napušenu kuću, gde joj on obećava da će ta kuća biti bela sa plavim prozorima i prelepom terasom, ali i sa sobom koja ima pogled na potok, tako da ona može da slika. Oni nameravaju da vode ljubav po prvi put, ali ih prekida prijatelj Fin (Kevin Connolly) vestima da Allie-ni roditelji kreću da je traže. Kada se ona vraća kući, roditelji su ljuti i brane joj da se više viđa sa Noah-om.

Allie se raspravlja sa Noah-om i rešavaju da raskinu. Ona istog trenutka žali zbog te odluke, ali Noah odlazi. Narednog jutra, majka joj otkriva da će se odseliti u Nju Jork, kako bi pohađala koledž. Hoah, je razočaran zbog razdvajanja od Allie, piše joj pisma svakog dana, ali nema odgovora. Njena majka zadržava sva ta pisma.

Mladi par nema drugu mogućnost, već da svako nastavi sa svojim životom. Ona nastavlja da se školuje, a Noah i Fin odlaze u Drugi svetski rat, gde Fin strada

Allie postaje sestra ranjenim vojnicima i tamo sreće bogatog Lon-a Hammond-a, Jr.-a (James Marsden), koji je advokat i jako je zgodan i šarmantan. Oni se vere, na radost Allie-nih roditelja, iako je ona videla zapravo Noah-ino lice onda kada ju je Lon zaprosio.

Kada se Noah vrati kući, kupuje kuću, ali i vidi Allie i Lon-a kako se ljube u restoranu. Tada je besan, ali i ubeđuje sebe da će mu se Allie vratiti ako renovira kuću.
U novinama Allie pronalazi vest da je Noah renovirao kuću i ona odlazi kod njega.

U sadašnjosti je jasno da je starija žena Allie, da pati od gubitka pamćenja, da se ne seća svog života, ali je i Noah njen suprug, odnosno stariji čovek koji je posećuje i čita joj.

Allie je napisala celu priču u svojoj beležnici, ali je dopisala i uputstva Noah-u da joj pročita sve i ona će mu se vratiti.

Dešava se to da Noah kao stariji čovek, dakle u sadašnjosti, gubi svest, odvode ga u bolnicu, ali se vraća da vidi Allie čim mu bude bolje. Sledećeg jutra, medicinska sestra ih pronalazi mrtve u krevetu, kako drže ruke spojeno. U toj sceni jato ptica poleti u vazduh...

Nezaobilazni klasik za sve zaljubljene ili one koji bi da budu zaljubljeni.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, ratni, romansa
Godina:2004
Reziser:Nick Cassavetes
Scenario:Jeremy Leven, Jan Sardi
Uloge:Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams
Uzrast:PG-13
Award:11 osvojenih nagrada
Studio:New Line Cinema
Zemlja:United States
Website:www.newline.com/properties/notebookthe.html
Jezik:engleski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...