•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Mosquito Coast (1986)

Allie Fox je otkačeni naučnik koji živi sa svojom porodicom u SAD, i većinu vremena provodi smišljajući razne izume, s namerom da promeni svet na bolje. Ogorčen neinventivnošću i nerazumevanjem svoje okoline, jednog dana odluči da proda sve i da se sa porodicom odseli u prašumu Srednje Amerike. Iako ga neki odgovaraju od te ideje, on ne odustaje, budući da je zacrtao da će svojim izumom u ovome delu sveta stvoriti super-sposobnu civilizaciju koja će zavladati čitavim svetom. On izgradi divovski frižider i počne tamošnjim urođenicima da deli led, koji ovi nikad u životu nisu videli. Iako izgleda da bi Allie mogao da ostvari svoje snove, uskoro se dogode problemi.

'Obala komaraca' je intrigantan je i pomalo bizaran film poznatog australijskog reditelja Petera Weira, koji je često u svojim filmovima propitivao bizarnosti života, pitanja iracionalnog i mogućnosti alternativnog življenja, bilo unutar primitivnih zajednica, bilo s netipičnim pojedincima. Utemeljena na romanu Paula Therouxa, to je neobična priča o naučniku čija fiksacija na originalni izum preraste u ideju o promeni sveta, u kome bi sve bilo bolje i savršenije. Iako film nije naišao na veliki uspeh ni od stane kritike ni od strane publike, radi se o originalnom, dopadljivom delu koje se osvrće na bedu američkog konzumerizma i nemaštovitosti, a pruža i ideju o mogućnosti traženja novogai možda uspešnijeg sveta unutar egzotike prikazanog prostora.

Žanr:avantura, drama, triler
Godina:1986
Reziser:Peter Weir
Scenario:Paul Theroux, Paul Schrader
Uloge:Harrison Ford, Helen Mirren, River Phoenix
Uzrast:PG
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Box office:14.3M USD
Studio:The Saul Zaentz Company, Jerome Hellman Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...