•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Little Foxes (1941)

Male lisice (engl. The Little Foxes) je američka drama iz 1941. reditelja Vilijama Vajlera sa Beti Dejvis u glavnoj ulozi. Dejvisova je za svoju glumu bila nominovana za Oskar za najbolju glavnu glumicu, a film je pored toga bio nominovan za ovu nagradu u još osam kategorija – za najboljeg režisera i najbolji film, između ostalih. Lik Redžine Gidens u izvedbi Dejvisove, proglašen je jedan od pedeset najvećih filmskih zlikovaca svih vremena.

Južnjačka bogatašica i matrijarh porodice, Redžina Gidens, dogovara se sa braćom da zajedno ulože novac i otvore firmu. Međutim, da bi to uradila, potrebne su joj obveznice njenog muža, koji odavno ne živi sa njom. On je bio mesecima u bolnici, a ona ni jednom nije došla da ga poseti, govoreći da mu je potrebnija kod kuće. Sada pak, šalje kćerku da po svaku cenu dovede oca kući. Iako to mladoj i naivnoj Aleksandri polazi za rukom, Horejs ne da ženi pare jer mu je, kako kaže, „dosta da gleda kako se ona i njena braća bogate na račun sirotinje“. Redžina ne odustaje tek tako od svojih namera, i često je u svojim nastojanjima neverovatno surova, što će ovaj put pokazati i svom suprugu. Ni njena braća se međutim ne mire sa činjenicom da im toliko unosan posao propadne zbog nečijeg inata, te krađom dospevaju do željenih obveznica. Kada shvati da su je i braća i muž nasamarili, Redžina postaje nemilosrdna. Ne popusta čak ni kada joj kćerka odlazi od kuće, uverena u zlobu i pohlepu ljudi koji su je odgajili.

Žanr:drama, romansa
Godina:1941
Reziser: William Wyler
Scenario: Lillian Hellman
Uloge:Bette Davis, Herbert Marshall, Teresa Wright
Uzrast:NR
Award:1 osvojena
Studio: Samuel Goldwyn Company
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...