•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Lego Movie 2: The Second Part (2019)

Sećate se kada je Lego Movie izašao 2014. godine, i kako smo svi mislili da je to bioskopski ekvivalent jeftine plastike - samo da bi se na kraju nasmejali koliko je bio meta-pametan u iskrivljenoj kulturi brenda? I pamtite kako se 2017. godine Lego Batman Movie pokazao gotovo fantastičnim jer je Will Arnett glasom otelotvorio Dark Knight-a kao sumanutu, egomaniakalnu nakazu? (Ljubazno ćemo preskočiti The Lego Ninjago film, koji je bio toliko repetitivan.)

Da li je i The Lego Movie 2: The Second Part dobar kao i prva dva filma? Ne baš: Nekoliko stvari uzima procvat od originalnog koncepta kao nastavak. Ali Lego 2 ima neodoljiv smisao za bacanje stvari na ekran sa divljim napuštanjem koje podseća na ono što su scenaristi-reditelji Chris Miller i Philip Lord doneli na zabavu od cigli u pet godina. Trebalo bi. Napisali su scenario, a režirao je Mike Mitchell (Trolls). Poučno je razmišljati o tome kako su Miller i Lord otpušteni iz režiranja Solo-a, a onda je svet vidio najnežnije priče iz Star Wars-a - kako smo želeli da smo mogli da vidimo šta bi ovaj obešenjački par učinila s njom. Ovde ćete dobiti ukusne nagoveštaje, koji se odnose na fantazijske svetove Matrix-a i Odiseje u svemiru 2001: na zlobno smešne načine.

Evo postavke: Pošto smo rekli zbogom građevinskom radniku Emmett-u Brickowski (kome je glas podario Chris Pratt) i dobrim ljudima iz Bricksburg-a, ništa više nije sjajno. U svetu živih akcija, Finn (Jaden Sand) i njegova sestra Bianca (Brooklynn Prince of The Florida Project) su igrači jedni drugima u grlu. Bianca Lego Duplo likovi su sada svemirski osvajači koji su pretvorili Bricksburg u Apocalypseburg, čiji građani izgledaju kao izbeglice Furi Road-a. Banda uključuje Unikitty (Alison Brie), Benni (Charlie Day), MetalBeard (Nick Offerman) i Wyldstyle/Lucy (Elizabeth Banks), koji ne misli da je Emmet dovoljno muškarac da preuzme pljačkaše iz Systar-a. To je planeta koju predvodi general Mayhem (Stephanie Beatriz) i kojom vlada kraljica Watevra Wa’Nabi (Tiffany Haddish), koja otima bandu kako bi prisustvovala njenom vjenčanju vrlo nevoljnom Batman-u. A da bi spasio kidnapovanu Lucy, novi lik ulazi u priču: Njegovo ime je Rex Dangervest. On je mačo nasuprot Emmet-a i takođe mu je glas podario Pratt, a zvezda ga je izgovorila kao kombinaciju svih akcijskih heroja koje je igrao u epovima od Jurassic World-a do Guardians of the Galaxy. On je smešan. To je oduševljenje kada se film zaustavlja kako bi donio moralne lekcije o potrebi da odrastemo i nosimo se sa svetom kada nije tako sjajno. Srećom, pauza ima sve manje i manje. I dobra vremena se pomeraju dok gledamo kako se Lego menažerija iskopava iz egzistencijalnog nereda. To je zaista samo izgovor za naš dinamični scenaristički duo koji pakuje šale koje neće odustati, kao i za navođenje svih od Supermana i tinejdžerskih vampira do Abraham Lincoln-a i Ruth Bader Ginsburg.

Postoji čak i nova pesma pod nazivom "Catchy Song" koju ne možete izbaciti iz glave bez obzira koliko se trudili. (Pokušavaćete.) Još jedna melodija, "Super Cool", prelazi preko odjavne špice samo da bi veličala hladnoću odjavne špice. Lego 2 nikada ne staje, što je deo problema. Može li stvarno biti previše dobra stvar? Ne.

Žanr:animacija, akcija, avantura
Godina:2019
Reziser:Mike Mitchell
Scenario:Phil Lord, Christopher Miller
Uloge:Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett
Uzrast:PG
Studio:Warner Bros., Warner Animation Group, LEGO System A/S
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu