•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Killing of a Sacred Deer (2017)

Dobrodošli u duboko zamrzavanje. Prvi američki film grčkog režisera apsurdiste Yorgosa Lanthimosa („The Lobster“, „Dogtooth“) uključuje prigradsku porodicu koju ophrvava sva težina klasične tragedije. Colin Farrel je Steven, uspešni hirurg koji je jednom napravio fatalnu grešku na operacionom stolu, koja progoni njega, njegovu suprugu (Nicole Kidman) i njihovu decu, na jedan vrlo krvav način.

Ako vam zvuči kao jednostavna priča o osveti, saznaćete da nema ništa jednostavno u načinu na koji Lanthimos lukavo otkriva jedan po jedan sloj ove priče pune horora, uhodeći hodnike i sobe umetničkom preciznošću Stanleya Kubricka. On polako otkriva informacije, pa se dugo vremena pitamo: ko je mladi čovek (Barry Keoghan, veoma jeziv) kojeg Steven redovno sreće nakon posla, a koji kasnije priča o „tom kritičnom trenutku za koji smo obojica znali da će doći“? On govori o trenutku kada Stevenov sin (Sunny Suljic) otkriva da više ne može da pokreće noge. Isto se dešava i njegovoj ćerci (Raffey Cassidy). Njih dvoje se vuku po porodičnoj kući kao foke. Ukoliko Steven uskoro ne preuzme odgovornost za svoje postupke – na najšokantniji mogući način – može izgubiti celu porodicu.

Lathimosova priča inspirisana je drevnom grčkom legendom o kralju Agamemnonu, koji je slučajno ubio svetog jelena, pa mu je za kaznu naređeno da žrtvuje svoju kćer. Film ne poseduje veliki komični luk kao „The Lobster“: raspoloženje koje dominira filmom je strah, koji se kreće kao neki reptil, polako vrebajući plen Ipak, surovost ovog filma je teško podneti.

Žanr:drama, horor, misterija
Godina:2017
Reziser:Yorgos Lanthimos
Scenario:Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Uloge:Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Colin Farrell
Uzrast:R
Award:dve nagrade i 4 nominacija
Studio:Element Pictures, A24, Film4
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:121 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...