•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Island President (2012)

“The Island President” je dokumentarni film iz 2011. godine koji govori o naporima tadašnjeg predsednika Maldiva Mohamed-a Nasheed-a da se uhvati u koštac sa klimatskim promenama. Film je producirala kompanija Actual Films, koja je već nagrađivana Oskarom i Emijem i čije je sedište u San Francisku, a reditelj ovog dokumentarca je Jon Shenk. Ostvarenje je imalo premijeru septembra 2011. godine na Telluride Film Festival-u i nastavilo je sa svojim festivalskim životom.

Na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu 2011. godine “The Island President” je osvojio nagradu za najbolji dokumentarac Cadillac People's Choice Documentary Award.

Sama radnja ovog filma je usmerena na predsednika prelepe države Maldivi Mohamed-a Nasheed-a. Maldivi su inače teritorija sa najnižom geografskom visinom na svetu, a njihov predsednik započinje borbu da spase svoju državu kako ona ne bi nestala ispod mora.

Ovo je odličan dokumentarac koji zaista morate pogledati.

Žanr:dokumentarac
Godina:2011
Reziser:Jon Shenk
Uloge:Mohamed Nasheed
Uzrast:PG
Award:1 osvojena
Studio: ITVS, Actual Films, Afterimage Public Media
Zemlja:United States
Website:theislandpresident.com/
Jezik:engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo